Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині планують збільшити територію лісових масивів

Одним з головних завдань лісівників Херсонщини залишається збільшення площі лісів шляхом лісорозведення і поступового збільшення лісистості області до оптимального рівня та збереження природної родючості земель.

Продовжуючи працювати в цьому напрямі, лісівники ДП «Голопристанське ЛМГ» вже навесні 2022 планують створити 100 га нових лісів. Для цього у власних лісових розсадниках вирощено 500 тисяч сіянців.

Перевага вирощеного власного садивного матеріалу перед покупним вочевидь ясна: це можливість розпочати лісокультурні роботи в найкращі агротехнічні строки, економія коштів на транспортуванні, а головне недопущення пересихання корінців при транспортуванні великими партіями.
Для цих потреб в середині травня в посівному відділені лісового розсадника Збур’ївського лісництва на площі 0,36 га було висіяне насіння сосни кримської І класу якості. Насіння було зібрано у 2020 році. Працівники лісництва дуже відповідально віднеслися до цієї роботи. Відразу після посіву на площі встановили систему крапельного зрошування.

Сподіваємося при осінній інвентаризації отримати нормативний вихід сіянців, які незабаром будуть висаджені на ділянках пройдених пожежами минулих років.

Херсонське обласне управління лісового та мисливського господарства

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН