Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

День поля відзначили у Херсонській області

Традиційно щороку в Інституті зрошуваного землероблства НААН України у Міжнародний день поля науковці, бізнесмени, аграрії та фермери, представники обласної влади, народні депутати, збираються, аби обговорити актуальні питання у сфері сільського господарства. Про це повідомили на сайті обласної ради.

Цьогоріч захід присвячений темі «Інновації в сільському господарстві в умовах кліматичних змін».
Привітав присутніх зі святом й голова обласної ради Олександр Самойленко, який разом зі своїм першим заступником – керівником апарату обласної ради Юрієм Соболевським долучилися до заходу.
«Від усього депутатського корпусу Херсонської обласної ради вітаю з цим святом. Зазначу, що більша частина депутатів Херсонської обласної ради пов’язані з сільським господарством – виробництвом сільськогосподарської продукції або її переробкою. Значення Інституту важко переоцінити. Всі розробки ваших науковців – це майбутнє України. Новітні технології та ваші досягнення – те, що допомагає розвивати наш край, адже сільськогосподарська продукція , вирощена на наших полях – це золото».
Також він підкреслив, що Херсонська обласна рада готова долучитися до будь-яких заходів, що будуть плануватися Інститутом, а також розглядати можливість їх фінансування у разі потреби.
Директор Інституту зрошуваного землеробства Раїса Вожегова подякувала усім присутнім за інтерес до Міжнародного дня та до новітніх розробок Інституту й зазначила: «Наші науковці не стоять на місті, щорічно створюються нові сорти-гібриди, розробляються нові елементи сортової агротехніки. Ми тісно співпрацюємо не лише з колегами з різних областей України, але й з міжнародними. І тому ми намагаємося показати всі надбання, які є в Інституті».
Народний депутат України Володимир Іванов розповів про плани на рівні урядових й парламентських кабінетів: «Херсонщина має усі шанси та можливості, аби стати драйвером у сфері зрошуваного землеробства. Наразі в парламентських комітетах ми вже предметно працюємо над інструментами, які здатні врегулювати проблемні питання організації та використання зрошених систем. Також зареєстровано кілька законопроєктів».

Тож, у ході заходу провідні науковці Інституту презентували досягнення аграрної науки в галузі селекції сільськогосподарських культур та ознайомили з інноваційними, еколого-безпечними та сучасними агротехнологіями, їх вирощуванням на зрошуваних і неполивних землях.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН