Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва поспілкувалася з мешканцями Горохівки з приводу ремонту доріг

28 травня жителі Воскресенської громади вийшли на акцію протесту – люди обурені станом доріг у громаді. Тому жителі Миколаївщини частково перекривали дорогу, майже зруйновану вантажівками.

Голова Миколаївської облради відреагувала на протестну акцію наступним чином:

– Мешканці Горохівки знову вийшли на акцію протесту.
Люди незадоволенні, і я їх розумію. Річ у тому, що вздовж дороги О-151113 (від адміністративної дороги Н-11 до Горохівки), яка з року в рік знаходиться в критичному стані, розташовані близько 10 підприємств (зернотрейдери, нафтопереробні, асфальтні заводи тощо). В свою чергу, фури їдуть до них суцільним потоком і вщент руйнують дорогу. Крім того, мешканців турбує і екологічна ситуація – забруднення навколишнього середовища підприємствами, які працюють на території села. За минули роки влада так і не змогла вирішити це питання.

Поспілкувалася з місцевими жителями. Домовились на наступному тижні провести засідання з представниками громади, обласною владою, екологами та обговорити вирішення проблемних питань як з дорогою, так і екологічну ситуацію.

Цього року проблема вже неодноразово підіймалася на постійних комісіях облради з питань екології – Воскресенському селищному голові рекомендували звернутися до керівників підприємств щодо надання інформації стосовно стану та якості роботи їхнього газоочисного обладнання, та разом з Головним управлінням Держпродспоживслужби провести перевірку цього обладнання. Ще один напрям – організувати санітарно-захисну зону із зеленими насадженнями навколо заводів.

Також рекомендовано Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу внести перевірку цих підприємств до проєкту річного плану здійснення контролю у сфері господарської діяльності – аби з’ясувати факти виявлення чи запобігання порушенням вимог природоохоронного законодавства у 2021 році. І, звісно, провести перевірку цих підприємств.

Кожного року в рамках експлуатаційного утримання здійснюється ремонт дороги, але цього вистачає не на довго. На цей рік заплановано виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт. Крім того, планується перекрити цю дорогу для великовантажного транспорту та спрямувати рух в об’їзд.

Запевняю – буду особисто тримати це питання на контролі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН