Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині впроваджують програму «Розвиток людського капіталу»

Для випускників закладів загальної середньої освіти

З метою підтримки та створення необхідних умов для розвитку, накопичення людського капіталу Херсонської області та забезпечення потреб регіонального ринку праці у фахівцях з гостродефіцитних спеціальностей (зокрема педагогів, медиків, працівників культури та фізкультурно-спортивної галузі), відповідно до законів України “Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні”“Про вищу освіту” було розроблено обласну програму “Розвиток людського капіталу Херсонської області”, яку затверджено рішенням обласної ради від 10 квітня 2017 року N 473.

Реалізація обласної програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області» сприятиме заповненню нестачі кадрів на Херсонщині. Ця Програма є унікальною в Україні, нею передбачено створення умов для розвитку та накопичення людського капіталу, здобуття безкоштовної доступної вищої  освіти, що здатна забезпечити підготовку кадрів.

Для об’єднаних територіальних громад формула співфінансування   участі в Програмі наступна: 25% обласний бюджет і 75 % бюджет громад.

Фінансування та підготовка фахівців в обраних ВНЗ буде здійснюватися на підставі укладання угоди про надання цільового пільгового кредиту для здобуття вищої освіти.

Фінансування освітніх послуг у вищих навчальних закладах області для підготовки демобілізованих військовослужбовців, що проходили службу у зоні проведення АТО  буде здійснюватися на безкоштовної основі  за кошти обласного та місцевих бюджетів (без надання пільгового кредиту).

Однією з умов укладання угоди є обов’язковість відпрацювання випускником, фінансування здобуття вищої освіти якого було здійснено в рамках Програми, не менше 3 років на рівні сільської місцевості.

У результаті  впровадження Програми очікується:

– підвищення добробуту громадян області;

– зменшення  міграції молоді до інших областей України;

– зменшення в найближчому майбутньому дефіциту кадрів на селі;

–  зменшення значних міграційних втрат населення продуктивного віку та високого професійно-кваліфікаційного рівня.

Таврійська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН