Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Переможців регіонального конкурсу «Ecolife» визначили серед херсонських школярів (відео)

Оголошено результати та проведено нагородження переможців конкурсу Ecolife-2021.

Конкурс започатковано Херсонським державним Аграрно-Економічним університетом. Співорганізатори конкурсу — управління освіти Херсонської міської ради та Херсонська торгово-промислова палата. У другому фінальному етапі конкурсу взяли участь більше 80 школярів 19-ти шкіл міста.

Ректор Херсонського Аграрно-Економічного університету Юрій Кирилов зазначив: «Ми були дуже вражені тим, що близько 20 шкіл міста взяли участь. Це найбільш екологічно свідомі юні херсонці, які змагалися у двох номінаціях. Хочу подякувати всім учасникам, співорганізаторам, нашим партнерам і найбільш активним закладам освіти».

Переможців визначали у таких номінаціях «Зелена фантазія», у якій було представлено 46 робіт, та «Зелений клас», у якій школярі представили 13 робіт.

Старший викладач кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка Херсонського аграрно-економічного університету Ольга Дюдяєва розповіла: «Молодші діти представили поробки екологічного спрямування. Ми запропонували їм показати, як можна використовувати вторинну сировину. Старшим дітям ми запропонували презентувати свої екологічні акції, які вони проводять в своїх школах».

Критерії конкурсу були розроблені управлінням освіти Херсонської міської ради. Ольга Дюдяєва наголосила: «Кожна робота оцінювалася за п’ятьма критеріями. Було дуже багато цікавих ідей, тому ми впровадили додаткову номінацію “Креативне рішення”».

Юні екологи створили актуальні для сьогодення проєкти, демонструючи важливість теми екології для півдня України. Від глобального рішення проблем до локального – таке бачення захисту навколишнього середовища у роботах дітей.

Учень 6-А класу Херсонської НВК №48 Єгор Загной поділився враженнями від участі в конкурсі: «Мені дуже сподобався конкурс. Ми всі повинні захищати природу, аби наша Земля була ще гарнішою».

Учениця 6-А класу Херсонської НВК №48 Дар’я Артемоненко також в захваті від конкурсу: «Ми використовували підручні матеріали, які можна переробити. Наприклад, бляшанки, нитки, горщики для квітів та багато іншого. Разом ми зробимо планету зеленою!»

Херсонська торгово-промислова палата одним із пріоритетних напрямків діяльності визначила тему екології, підтримуючи подібну ініціативу і започатковуючи свої проєкти, залучаючи іневесторів, як місцевого рівня, так і міжнародного.

Представник ХТПП Оксана Воронович підкреслила: «Херсонська торгово-промислова палата вже давно займається питаннями екології. Ми проводимо екологічний форум «Чисте місто, чиста річка, чиста планета». Він проходить кожні два роки. Нам жити у цьому місті, країні, на цій планеті. Саме від нас залежить, в яких умовах ми будемо жити. Побачивши таку кількість учасників, такі чудові роботи, я вірю, що наше місто буде чистим!».

Так, завдяки Херсонській торгово-промисловій палаті та міжнародним партнерам було зведено Зелену школу у передмісті Херсона – Антонівці. І приємно, що спеціальний приз від ХТТП на конкурсі «Ecolife» отримав колетив найктивнішої школи – Антонівська ЗОШ №21, що представив найбільшу кількість робіт, а також нагороджено і найактивнішого учасника цього освітнього закладу, що надав 5 робіт – Черняєв Руслан, якому виповнилось 7 років.

Учень 8-Б класу Херсонської ЗОШ І-ІІІ ступенів №54 Максим Тихонов розповів про підготовку до участі в конкурсі: «Ми склали план та вдома з батьками і друзями створювали роботи. Вони виготовлені з екоматеріалів, які швидко розкладаються та які можна переробити». Відбулися і персональні нагородження за креативні рішення.

Нагородження пройшло на високому рівні. Це стало справжнім святом екологічних ідей.

Ольга Дюдяєва прокоментувала: «Конкурс завершено, але ми бачимо зацікавленість і у вчителів, і у дітей. Ми показали зал, у якому представлені роботи, показали наші науково-практичні лабораторії. Будемо запрошувати до нас всі школи, аби учні взяли участь в наших майстер-класах». Херсонський Аграрно-Економічний університет має потужну матеріально-технічну базу з підготовки спеціалістів-екологів, тих, хто визначає наше майбутнє та бере відповідальність за впровадження екологічних ідей в суспільство.

Цього дня учасники заходу одноголосно організаторів конкурсу запевнили, що вони вже в очікуванні «Ecolife-2022»!

Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН