Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні підбили підсумки навчального року в закладах середньої освіти

Управління освіти Херсонської міськради підбило підсумки навчального року:

У 2020/2021 навчальному році в 61 закладі загальної середньої освіти здобували освіту 35178 здобувачів освіти, із них: учнів 9 класів – 3028, 11-х класів – 2028 осіб.

Цьогоріч навчальний рік у закладах освіти Херсона завершується з дотриманням протиепідемічних заходів.

Ураховуючи обов’язкове використання 175 навчальних днів упродовж року (стаття 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту»), рішення про терміни завершення 2020/2021 н.р. ухвалюється педагогічною радою закладу загальної середньої освіти. Уцілому, у всіх херсонських школах, ліцеях, гімназіях освітній процес завершиться до 10 червня.

 

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, здобувачі освіти 4-х та 9-х класів, а також випускники 11-х класів звільнені від проходження державної підсумкової атестації. У документі про освіту в графі ДПА буде зроблено запис «звільнений/а». Але зовнішнє незалежне оцінювання залишається обов’язковим для тих, хто планує вступати до закладів вищої освіти.

Водночас 11-класники за власним бажанням можуть скористатися правом скласти ДПА у формі ЗНО, подавши відповідну заяву на ім’я директора закладу освіти. У такому випадку, результати тестування із чотирьох предметів – української мови, математики, історії України або іноземної мови (на вибір) та ще одного предмета за власним вибором здобувачів освіти (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова) – будуть зараховані як державна підсумкова атестація.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання стартує 21 травня та триватиме до 15 червня 2021 року. На цей період двадцять закладів загальної середньої освіти № 1, 3, 4, 12, 15, 27, 31, 32, 36, 41, 44, 45, 47, 50, 52, 53, 54, 55, 57, ФТЛ будуть діяти як пункти тестування.

Документи про освіту випускники 9-х класів отримають у період з 03 до 15 червня, випускники 11-х класів – із 25 червня до 02 липня з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки.

Управління освіти Херсонської міської ради, зважаючи на карантинні обмеження, радить керівникам закладів освіти з нагоди закінчення навчального року відмовитися від масовості, а святкові заходи провести в межах одного класу та на свіжому повітрі з дотриманням протиепідемічних вимог.

Кожна спеціальність та професія, якщо до неї підходити з любов’ю і знанням справи, таїть у собі невичерпні можливості для творчості! Бажаємо кожному випускникові успіхів, натхнення та здійснення мрій!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН