Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці пройшов VІІ Таврійський Туристичний Конгрес (фоторепортаж)

Вже сьомий рік поспіль Таврійський Туристичний Конгрес об’єднує представників органів державної влади, місцевого самоврядування, територіальних громад, туристичного бізнесу, громадських діячів для обговорення актуальних питань співпраці щодо розвитку туристичної галузі регіону.

На початку пленарної частини Конгресу з привітальним словом до учасників звернувся міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко: “Сьогодні тут зібрались люди, які усвідомлюють важливість розвитку туристичної галузі. Останні роки тенденція така, що туристична галузь та сфера обслуговування займають все більше місце в структурі економіки регіону. І ми маємо реагувати на ці зміни та відкликатися на нові запити. Як це не парадоксально звучить, але туризм – це не розваги, а кропітка, планомірна і відповідальна робота. Тільки чітко скоординовані кроки і тісна взаємодія влади та бізнесу є запорукою успішного розвитку туристичної галузі”.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко в своєму привітальному слові зауважив: “Сьогодні туризм – це світовий тренд, галузь є однією із найбільших високодохідних. Завдяки туризму розвиваються й інші сфери. Херсонщина володіє неймовірними природними багатствами, які зачаровують своєю красою та надихають на подорожі. Тому сьогоднішній діалог має стати дієвим інструментом для налагодження партнерства та обміну успішним досвідом”.

Директор КП “Агенція регіонального розвитку” В’ячеслав Костенюк виступив з презентацією туристичного потенціалу Новокаховської територіальної громади.

Керівник ГО “АРР Таврійського об’єднання територіальних громад” Павло Ярмій презентував пілотний проект – туристичний кластер “Соляна дорога”.

Олександр Мазурчак – міський голова міста Кам’янець-Подільський, колишній заступник міністра ЖКГ, розповів про роль місцевого самоврядування в розвитку туристичної галузі.
Голова Присиваської ОТГ Сергій Кліщевський поділився досвідом, як туризм вплинув та змінив їх громаду.

Також до слова були запрошені представники бізнесу, який створює туристичні локації – Сергій Дроздік, депутат обласної ради, який створив проект “Парк Тайван” та Володимир Хвостов, депутат обласної ради, автор проекту “Долинське”.

Голови 13 територіальних громад підписали меморандум про співпрацю в сфері розвитку туризму.

Також міський голова Нової Каховки і директор Національного природного парку “Ніжньодніпровський” уклали договір у сфері розвитку туристично- рекриаційної діяльності в природних умовах острова Козацький.

Туристичний конгрес триватиме 3 дні, під час яких учасники заходу відвідають туристичні місця Херсонщини, обміняються досвідом та побувають на різноманітних заходах.
Зокрема, на учасників Конгресу очікує півтора дня практичного тренінгу, де вони в команді створять власний туристичний партнерський сталий економічно-перспективний продукт. Крім цього, організатори заходу проведуть веселе і захоплююче роуд-шоу по майже всім локаціям туристичної Херсонщини.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН