Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Більмак перейменують в Кам’янку

В профільному комітеті Верховної Ради розглянули звернення Запорізької облради про перейменування Більмака в Кам’янку. Про це повідомляє 061.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади розглянув питання про зміну назви Більмака Запорізької області. 24 члени Комітету підтримали дане рішення і воно буде розглянуто на засіданні Верховної Ради. Більмак хочуть перейменувати в Кам’янку.

“…в селищі проживає 7 тисяч 160 осіб і 3,5 тисячі підписів зібрали на перейменування. Є ініціативна група, яка цим займається і цей процес йде з першого дня переіменування нашого селища в Більмак”, – сообщил на заседании сельский глава Бильмака Борис Ковальчук, который попросил поддержать инициативу.

Питання про зміну назви населеного пункту піднімалося з 2016 року, коли селище було перейменовано з Куйбишево в Більмак. Місцеві жителі виявилися незадоволені такою назвою. Сільрада, а потім облрада підтримали ініціативу про перейменування Більмака. Проти цього рішення виступав інститут національної пам’яті, проте його представники не прийшли на засідання Комітету.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН