Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі планують відкрити меморіал-сквер “Проти забуття”

З 17 травня 2021 року в Одесі з візитом перебуває директор з питань Східної та Центральної Європи Центру ліберальної сучасності пані Марілуізе Бек (Федеративна Республіка Німеччина). Про це розповіли на сайті міської ради.

У грудні минулого року між Центром і Одеською міською радою підписано Меморандум про співпрацю. 

Документом задекларовано намір й спільне бажання двох сторін реалізувати проєкт з благоустрою території біля пам’ятного знака, де під час окупації Одеси, у жовтні 1941 року, фашистами було спалено більш ніж 25 тисяч жителів міста (колишні артилерійські склади в районі площі Толбухіна).

18 травня мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з пані Марілуізе Бек.
«Радий вітати Вас в Одесі. Сьогодні ситуація з COVID-19 нарешті покращилася, що дозволяє нам перейти з онлайн-спілкування до більш звичної взаємодії. Проте у будь-якому вигляді мені дуже приємно наше співробітництво», – привітав гостю мер Одеси.

Під час зустрічі було наголошено, що підготовлені одеської стороною пропозиції з благоустрою скверу отримали повну підтримку з боку Канцелярії Федерального канцлера Німеччини, ряду міністерств і Президента ФРН.

Г-жа Бек наголосила на важливості реалізації проєкту для німецької сторони. Так, Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку вже виділено фінансування.

У ході діалогу відбулося обговорення організаційних питань і координації дій відповідальних осіб з метою реалізації даного міжнародного проєкту в найкоротші терміни. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН