Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївська ОДА не може підтримати підняття рівня Олександрівського водосховища до позначки +20,7 м

18 травня перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Георгій Решетілов у місті Южноукраїнськ провів зустріч щодо вирішення питання добудови Ташлицької ГАЕС та необхідності підвищення нормального підпірного рівня Олександрівського Водосховища на р. Південний Буг до позначки +20,7 м.

Це питання має значний резонанс, про що свідчать численні звернення наукових установ та громадських організацій. Миколаївська облдержадміністрація стурбована ситуацією, що склалася і тому не може залишатися осторонь.

Вислухавши всі так звані «за» і «проти» підтримання підняття рівня Олександрівського водосховища, Георгій Решетілов заявив, що Миколаївська облдержадміністрація повинна звернутися до Президента України та Прем’єр – міністра України щодо недопущення підвищення рівня Олександрівського водосховища до позначки +20,7 м.

«На сьогодні Миколаївська облдержадміністрація не може підтримати підняття рівня водосховища. Також ми будемо звертатися до Миколаївської обласної ради, для того, аби й від них надійшло окреме звернення до Президента України та Прем’єр — міністра України», – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

🔹Зазначимо, що ділянка долини р. Південний Буг, де планується відведення земель під хвостову частину Олександрівського водосховища, має загальнодержавне та європейське значення як територія особливого природоохоронного інтересу й має особливий режим використання.

На цій ділянці створено 3 території природно-заповідного фонду, землі яких належать до особливо цінних земель. Такими територіями є: національний природний парк «Бузький Гард», регіональний ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя» та іхтіологічний заказник «Південнобузький».

Територія має статус пам’ятки культури національного значення «Історичний ландшафт центру Буго-Ґардівської паланки Війська Запорозького».

Реалізація зазначеної вище діяльності призведе до непоправної шкоди та втрати історико-культурної спадщини, частини території Смарагдової мережі та інших негативних наслідків навколишньому природному середовищу.

Миколаївська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН