Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» отримав херсонський науковець

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Від імені всього колективу Херсонського державного університету щиро вітаю завідувача кафедри інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики Володимира Песчаненка із присвоєнням почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України»!

Сьогодні, 17 травня, опубліковано Указ Президента України «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня науки». Вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нашого колеги Vladimir Peschanenko визнано на державному рівні. Ця молода людина, родом зі Скадовська, пройшла шлях від асистента до завідувача кафедри у нашому університеті, має 87 публікацій (36 з яких внесено до наукометричної бази SCOPUS), вони активно цитуються.
http://publication.kspu.edu/persons/288/

Він знаний вчений-кібернетик, який запровадив власний підхід щодо створення систем інсерційного моделювання для різних предметних областей, який активно використовується приватним підприємством ЛітСофт, компанією Information Software Systems Ukraine. Він співпрацює з компаніями UniqueSoft (США), Intel (США), Garuda AI (Україна), Huawei (КНР), науково-виробничим підприємством «РАДІКС» (Україна), проводить вокршопи, бере участь у міжнародних конференціях та розробляє програмне забезпечення, зокрема, для Міністерства освіти та науки України тощо.

Пишаємося здобутками Володимира Песчаненка!
Щиро бажаємо невпинного наукового зростання, нових досягнень, міцного здоров’я, натхнення, позитивного настрою!
Тільки вперед до нових наукових звершень!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН