Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеські прикордонники за хабар допомагав переміщувати товари за кордон

Завершено досудове розслідування відносно виконувача обов’язків начальника одного з відділень відділу прикордонної служби «Тарутине» Білгород-Дністровського прикордонного загону. Обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомили в ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець одержав на банківську картку від цивільної особи, яку він залучив до протиправної діяльності, неправомірну вигоду у сумі 20746 гривень. За гроші він обіцяв не вживати заходи реагування та сприяти переміщенню товарів народного вжитку поза межами пункту пропуску з Республіки Молдова в Україну.
Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вчинення та невчинення в інтересах того, надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої йому влади чи службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

Прикордоннику загрожує штраф від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Білгород-Дністровська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону. Оперативний супровід – ГВ БКОЗ УСБУ в Одеській області та ГВВБ «Південь» Держприкордонслужби України.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН