Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

1500 доларів коштувало уникнення від кримінального правопорушення в Одесі

ТУ ДБР у Миколаєві, за сприяння ДВБ Нацполіціі, затримало начальника сектору дізнання одного з відділень Березівського районного відділу поліції ГУ Нацполіції в Одеській області під час одержання неправомірної вигоди.

Встановлено, що начальник сектору вимагав від громадянина 1500 доларів США за не внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР в порядку ст. 214 КПК України за фактом розтрати бюджетних коштів під час оплати робіт по ремонту дорожнього покриття в селі Миколаївка Ширяївського району Одеської області.

11 травня 2021 року поліцейського затримано в порядку ст. 208 КПК України, під час одержання зазначеної суми.

На теперішній час на території, Ширяївського району, Одеської області проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій.
Крім того, проводяться обшуки за місцями проживання та службових кабінетів осіб, які причетні до вчинення вказаного злочину, за результатами проведення яких вилучено предмет неправомірної вигоди.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБ України в Одеській області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН