Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Факультет бізнесу і права ХДУ розширює кордони співпраці

14 травня відбулося підписання угоди про співпрацю між Херсонським державним університетом та громадською спілкою «Дороги вина та смаку Херсонщини».

В рамках підписання угоди між факультетом бізнесу і права ХДУ та ГО «Дороги вина та смаку Херсонщини» здійснюватиметься спільна наукова робота, проводитимуться семінари та конференції, конкурси та виставки, розроблятимуться й реалізовуватимуться спільні бізнес-проєкти. Також у  планах – залучення стейкхолдерів до освітнього процесу .

Ректор ХДУ Олександр Співаковський переконаний, що кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу має потенціал та всі шанси, аби  стати лідером на Херсонщині щодо підготовки спеціалістів індустрії гостинності та гастрономічного туризму. І співпраця з бізнесом та стейкхолдерами – одна з головних умов. «Мета нашого університету – розвивати дану спеціальність. Для цього у нас є відповідні ресурси та простір. Вже на початку навчання студенти повинні здобувати не лише теоретичні професійні навички, а й набувати практичного досвіду, співпрацювати з потенційними роботодавцями та бізнесом. Ще на етапі здобуття освіти експортувати й популяризувати власний продукт. І, таким чином, ми доведемо, що кращих спеціалістів готують саме у Херсонському державному університеті», – наголошує ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Також зазначимо, що у рамках співпраці з  ГО «Дороги вина та смаку Херсонщини» та підписання угоди викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу візьмуть участь у створенні гастрономічного маршруту Херсонщини. Разом з представниками інших закладів вищої освіти міста вони адаптуватмуть досвід інших країн, розроблятимуть відповідні положення й норми для виробників, виконавши які, зможуть потрапити на гастрономічну карту Херсонщини. Мета даного проєкту – залучення туристів саме до цих господарств, що позначені на карті, популяризація та просування локальних виробників на український ринок.

 Пресцентр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН