Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Туристичний бум у травневі свята на Херсонщині

Травневі свята – традиційний час виїздів на природу, навіть якщо перебування у лісах через карантин заборонене. Адже й окрім лісів на Херсонщині є, що побачити. У перші дні травня, приміром, активісти козацьких організацій, та й просто люди, котрі шанують рідну історію родинами та компаніями зазвичай виїжджають на Камянську Січ. «Офіційного відкриття сезону, як такого, у нас цьогоріч не було, і немає якихось організованих екскурсій. Люди просто приїжджають своїм транспортом. та якщо у будні дні зустрічаємо кілька мікроавтобусів із гостями, то на свята у нас вже побували сотні гостей», — зазначив хранитель історичної пам’ятки Андрій Лопушинський.

Справжній потік відвідувачів з усіх кінців України ринув до заповідника Асканія-Нова. Для екскурсантів тут «відчинили двері» з 24 квітня, і за цей час поглянути на куточок цілинного степу та екзотичних тварин і птахів приїхали 5,5 тисячі туристів. Причому лише за один тільки день, 3 травня, їх було близько двох тисяч!

— Найбільшою популярністю користуються короткі сафарі-тури по відкритих історичних вольєрах, облаштованих іще за фальц-фейнівських часів. Тут і сайгаки, і коні Пржевальського, і муфлони, і бізони.  На щастя, припинився падіж сірих журавлів – 218 цих перелітних птахів залишилися у нас «літувати», і їх також можна побачити у небі над Асканією-Нова, — каже директор заповідника Віктор Гавриленко.

Працівники заповідника розповіли, що вельми пощастило тим гостям, котрі приїхали до ділянки цілинного степу 24-25 квітня. Адже саме в цей час на піку було цвітіння дикорослих скіфських тюльпанів. Але це тільки початок щорічного буяння природи: на середину травня очікують не менш яскравого цвітіння піжми, шавлії, ковили. Середина весни була щедрою на дощі, тож килим дикоросів інтенсивно розростається уже зараз.  Отже, без букетів квітів та позитивних емоцій на свята щедра матінка-природа нас ніколи не залишає.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН