Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як Херсонська ОДА планує розвивати туристичний потенціал

Кожного курортного сезону Херсонщина приваблює туристів, які обирають нашу область, аби відпочити на морському узбережжі, відвідати заповідні землі та історичні місця.

Наприклад, минулого року Херсонська область зустріла майже 4 млн туристів, з них 58197 – іноземці. В першу чергу, туризм – прибуткова справа, яка поповнює бюджет грошима гостей нашої області. Тільки в минулому році бюджет Херсонщини збагатився на 6,1 млн грн від туристичного збору.

Для просування туристичного потенціалу використовують різні методи. У минулому році департамент туризму Херсонської ОДА витратив 90 тис. грн на створення VR-турів наймальовничішими куточками Херсонщини. У цьому ж році департамент культури зробив «ставку» на залучення іноземних туристів. Для цього планують залучати закордонних кінематографів, аби ті знімали фільми на території нашої області.

«Одне з пріоритетних завдань – створення для іноземних кінематографів сприятливих умов для виробництва фільмів на території Херсонщини. Для цього з бюджету буде надаватися фінансова підтримка – повернення частини коштів за створення кінострічок, які були зняті в нашій області», – зазначають в управлінні культури Херсонської ОДА.

Згідно з програмою, фінансуватися іноземне кіно буде тільки в цьому та наступному році. За два роки з обласного бюджету на спонсорування іноземних кінематографів планують витратити 200 тис. грн. Тобто по 100 тис. грн буде виділятися на створення кінострічок про Херсонщину кожного року.

Антон КОСТЮК
Гривна

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН