Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі триває ремонт бульвару Жванецького

Перша черга благоустрою бульвару Жванецького, від Одеського художнього музею до вул. Торгової, була відкрита у 2020 році. Після завершення підготовчих робіт продовжився капітальний ремонт бульвару, на ділянці від вулиці Торгової до вулиці Гоголя.

Територія ремонтованої ділянки огороджена парканом. Тут демонтується старе покриття бульвару, завозяться будівельні матеріали, а також проводиться підготовка до ремонту наявного оглядового майданчика.

Почалися ремонтні роботи і на невеликих сходах, які проходять по бульвару Жванецького, у районі Шахського палацу: їх сходинки оновлять, для доступності маломобільних груп населення обладнають новий пандус.

Також, враховуючи, що наявні підпірні стіни бульвару Жванецького знаходяться в незадовільному стані і не виконують покладену на них функцію, було прийнято рішення зміцнити схил за рахунок створення пальового поля, на яке буде залита монолітна залізобетонна плита товщиною до 30 см. Наразі пальове поле облаштовують на ділянці від вулиці Торгової до вулиці Преображенської.

Проєктом капремонту бульвару Жванецького передбачена також повна заміна зовнішнього освітлення, інженерних мереж і комунікацій, у тому числі і для відведення зливових вод, які раніше розмивали схил.

Уздовж схилу буде облаштовано огороджувальний парапет з гранітним облицюванням. Крім того, на бульварі з’явиться велодоріжка, яка стане складовою частиною велосипедного маршруту, що пролягає центром міста.

Також передбачено благоустрій зелених зон, оновлення та збільшення кількості лавок і урн. 

Сайт міської ради

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН