Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школярка з Херсона стала суперфіналісткою національного проєкту

Одинадцятикласниця Євгенія Подурець з Херсонської спеціалізованої школи №30 стала суперфіналісткою національного проєкту «Молодь дебатує». За результатами фінальних дебатних ігор Євгенія посіла почесне друге місце. Школярка вдруге змагалась у національному проєкті. Фінальні дебати, проходили на тему: «Чи повинна держава забезпечити дітям доступ до онлайн-навчання?». 

Фінал відбувся 25 квітня за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Реалізує проєкт в Україні громадська організація «Internationales Haus Sonnenberg». Щороку у проєкті «Молодь дебатує» беруть участь 70 шкіл в 20 регіонах України. До суперфіналу потрапило чотири учня – Євгенія Подурець з Херсону, Анастасія Попело з Чернігова, Дарина Лапчевська з Вінниці та Богдан Цюпка з Конотопу. За оцінкою членів журі перемогу отримала учасниця з Чернігова Анастасія Попело. Через карантинні обмеження змагання вперше були організовані онлайн.

Як розповіла Євгенія Подурець, до проєкту її запросила вчителька з математики та тренер проєкту Тетяна Бірюкова. Під час підготовки до конкурсу школярка вивчала багато інформації з різних джерел, включно американські та британські видання.  Перед фіналом проєкту Євгенія перемогла у міському та міжрегіональному етапі змагань: «Ми завжди розглядаємо важливі та цікаві питання, наприклад цього разу ми дискутували на надзвичайно важливу та болісну тему для нас про паспорт вакцинації.  Найцікавіші для мене теми про довкілля, цікава тема була про заборону використання пестицидів в нашій державі це теж для мене було дуже цікаво», – розповідає  суперфіналістка.

На фінальних іграх до фіналістів звернувся заступник генерального консула Німеччини в Донецьку, в місті Дніпро Петер Герр: «Демократія означає мати голос та запитувати – лише тих, хто говорить, можуть почути – лише ті, хто відповідають, допомагають змінити. Я дуже радий, що ви, шановні учні, як зростаючі майбутні особистості, які будуть приймають рішення та нести відповідальність у вашій країні, практикуєте дискурс слів, обмінюєтеся думками, змагаєтеся аргументами та знаходите шляхи та рішення. Тим самим допомагаючи консолідувати та розширити демократичне суспільство України».

Ініціаторка та голова проєкту в Україні, депутатка європарламенту Віола Фон Крамон під час звернення до учасників дебатів нагадала про місію проєкту: «Дуже важливо, щоб ви не лише навчались для навчання, але щоб з допомогою цієї програми ви дійсно отримали навички критично мислити і залишатись активними. У майбутньому незважаючи у якій структурі ви працюватиме важливо, щоб ви залишались активними та чесними людьми».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН