Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські науковці видали наукову монографію

Про це повідомляє науковець Іван Мойсієнко.

Запрошуємо на презентацію нашої нової монографії: Мойсієнко І.І., Ходосовцев О.Є., Пилипенко І.О., Бойко М.Ф., Мальчикова Д.С., Клименко В.М., Пономарьова А.А., Захарова М.Я., Дармостук В.В. Перспективні заповідні об’єкти Херсонщини. 2020. Видавничий Дім “Гельветика”, 166 с.

Ідея створення видання виникла після невдалої спроби резервування цінних природних території для подальшого створення об’єктів природно-заповідного фонду. Саме тому було вирішено оприлюднити наші напрацювання у вигляді монографії. Мета нашої публікації – зробити відомості про перспективні заповідні об’єкти широкодоступними, щоб залучити для їх збереження більшу кількість людей.

Загалом в Херсонській області пропонується створити 125 нових об’єктів природно-заповідного фонду. Перспективні заповідні об’єкти розташовані у всіх районах Херсонської області та на території Каховської і Херсонської міських рад.

Запропонована кількість об’єктів природно-заповідного фонду у 1,5 рази більша (на сьогодні на Херсонській області існує 82 об’єкти природно-заповідного фонду) ніж було створено на Херсонщині за 101 рік заповідної справи (перший державний заповідний об’єкт – біосферний заповідник Асканія-Нова імені Ф.Е. Фальц-Фейна був створений у 1919 р.), що говорить про багатство природи нашого краю.

Ми сподіваємося, що вихід книги у світ активізує земляків на боротьбу за збереження незайманих куточків рідної природи, пришвидшить резервування та, особливо, створення нових заповідних об’єктів на Херсонщині.

Презентація відбудеться 7 жовтня 2020 року об 11.00 в аудиторії № 256 головного корпусу ХДУ, що розташований за адресою вул. Університетська, 27.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН