Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні стартувала «Школа молодого політика» (відео)

Міжнародний республіканський інститут в Україні завершив набір учасників програми «Школа молодого політика. Бюджет участі міста на практиці». Програма включає онлайн-вебінари та тренінги для молоді віком 15-19 років, яка проживає у Запоріжжі, Мукачеві, Херсоні, Чернігові, Дніпрі, Львові та Слов’янську. 27 квітня стартувало навчання у Херсоні для 20 учасників проєкту. Під час інтерактивних вебінарів молодь дізнається, як отримати кошти з місцевого бюджету для реалізації своєї ідеї, працюючи з кращими тренерами. Також це чудова можливість реалізувати реальний проєкт та отримати менторську підтримку для цього.

Олег Половцев, експерт-тренер Міжнародного республіканського інституту по роботі з молоддю, доктор наук з державного управління, професор Херсонського національного технічного університету зазначив:
«Взагалі перша «Школа молодого політика» в Херсоні проходила у 2018 році. Тоді місто відзначилося в історії Міжнародного республіканського інституту як перше місто, в якому діти виграли грант на реалізацію своїх проєктів — 150 тис. грн. на конкурсі проєктів обласної ради. Відтоді Херсон, на відміну від інших міст, має можливість отримати ще одну молодіжну школу лідерства, яка є зараз з фінансуванням від міжнародного республіканського інституту. Анкети подало 120 осіб. Міжнародним республіканським інститутом було відібрано 20 учасників для проведення тренінгів».

Молодь активно долучається до проєкту, адже це шанс змінити своє місто на краще. Долучився до заходу і Херсонський міський голова.
Молодь активна і перспективна, прагне змін і є бажання творити нове, покращувати світ навколо себе, у своїй домівці , де живуть.

Учасники бачать Херсон як туристичне місто і хочуть створити для цього всі умови.

Навчання у школі допоможе здійснити всі задуми учасників і в цьому їм готові допомогти органи місцевого самоврядування.

«Органам місцевого самоврядування дуже важливо розвивати в громадах молодіжну політику, тому що нам треба припинити цю негативну тенденцію, коли молодь покидає нашу країну і від’їжджає за кордон жити і працювати. Для нас важливо залучати їх до розвитку громад» – розповіла Світлана Чепіга, виконуюча обов’язки заступника міського голови.

Навчання є безкоштовним та включає інсайти, як перетворити свою ідею на проєкт, успішно його написати, правильно скласти його бюджет, зробити популярним у своєму місті та реалізувати.

Підготувала Марина Азізова.
Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН