Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Туристичний сезон стартував у Національному природному парку “Кам’янська Січ” (фото)

Фахівці Парку прийняли перших відвідувачів – представниць жіночого комітету Херсонської Торгово-промислової палати. У цьому сезоні Національний природний парк підготував 7 туристичних маршрутів.

«Ми зустріли перших туристів в цьому році, підготували для них дуже насичену програму, і, я вважаю, маршрут став успішним. Ми проклали для відвідувачів Парку 5 піших і 2 водних маршрути. Прогулянки акваторією Каховського водосховища розпочнуться вже у червні», – розповів керівник НПП «Кам’янська Січ» Сергій Скорик.

Туристичний маршрут, яким пройшли членкині жіночого клубу, включає знайомство з історичною пам’яткою – козацькою Січчю, відвідування Бізюкова монастиря, а також – прогулянки і знайомство зі степовою рослинністю.

«НПП «Кам’янська Січ» створений 2 роки тому. За цей час сформована команда фахівців, які займаються не лише збереженням природних багатств, а й просвітницькою роботою, розробкою туристичних маршрутів. Науковці обрали найцікавіші місця, рослини, краєвиди і включили до цих маршрутів. І завдяки їм, туристи можуть доторкнутись до нашої природи», – сказав депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко.

«Зараз у Парку – найкраща пора. Усі види квітів-ендеміків розцвітають і не можуть не захоплювати жінок, які цього року є першими нашими туристами. Національний природний парк запрошує на екскурсії. Нам є, що показати», – додала заступниця директора НПП Олена Ходосовцева.

Жіночий комітет Торгово-промислової палати зініціював поїздку до «Кам’янської Січі» для того, аби познайомитись з цікавими місцями рідного краю та визначитись, як можна розвивати цей туристичний напрямок. «Ми побували у Парку, Бізюковому монастирі. Всім дуже сподобалось, і погода нам сприяла. Чудову екскурсію історичною пам’яткою провів Андрій Лопушинський. Професори Іван Мойсієнко та Олександр Ходосовцев розповіли про біологічне різноманіття, про важливість природних парків, тобто наші жінки дізнались багато нового для себе і вже намітили, що можна вже зробити в напрямку розвитку інфраструктури. Це все можливості для нашого бізнесу», – підсумувала президентка Торгово-промислової палати Вікторія Остроумова. До маршруту, яким пройшли перші туристи, входить і Покровська церква у Качкарівці. Велична споруда збудована у неовізантійському стилі за проєктом одеського архітектора італійського походження Олександра Бернардацці 1912 року. Це єдина цегляна церква, яка збереглась у Бериславському районі донині.

Національний природний парк «Кам`янська Січ» об`єднує різні епохи, історію різних народів, – і це варто показувати і доносити і для місцевих жителів , і для гостей півдня України!

ДЖЕРЕЛО

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН