Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Чеської Республіки завітали на Херсонщину

Про це повідомив голова обласної ради Олександр Самойленко.

Я радий вітати на рідній Херсонщині наших гостей – іноземну делегацію у складі: заступника посла Чеської Республіки в Україні – Іржі Прецлік та заступника посла Словацької Республіки в Україні – Матуш Корба.

Під час сьогоднішнього візиту обговорили актуальні питання: тимчасово окупованої АР Крим, залучення інвестицій задля розвитку багатьох сфер, у тому числі аграрної, туристичної.

Для Херсонщини питання Криму – дуже значиме: наша область межує з тимчасово окупованим півостровом.

Сьогоднішній візит має продемонструвати, що світова спільнота завжди пам’ятає про незаконно анексований півострів, а також підтримує територіальну цілісність України.

У свою чергу пан Матуш Корба підкреслив, що посольство Словацької Республіки в Україні завжди готове допомогати в супроводженні інвестиційних проєктів, які допоможуть розвивати Херсонщину.

Наголошую, що Чехія та Словаччина залишаються надійними партнерами України на міжнародній арені, насамперед , стосовно збереження суверенітету і територіальної цілісності нашої держави та протидії російської агресії підтримують Євроінтеграційний та Євроатлантичний курс України. Стан зовнішньоторговельних відносин підкреслює розвиток співробітництва між країнами, а саме:

✔️між Чехією та Україною покращився, так порівняно 2019 роком, у 2020 році експорт товарів збільшився на 12% , на 1,7% від загального обсягу експорту, імпорт – зріс на 5,8%.

✔️між Словацькою Республікою та Україною , за підсумками січня-лютого 2021 року експорт збільшився у 28 разів, 3,9 % від загального обсягу, імпорт – зріс на 21,7 %

Ми відкриті до співпраці задля обопільного розвитку економічного партнерства та торгівлі.

Також постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич зазначив, питання Криму завжди має бути на слуху в Міжнародної спільноти, а тому за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, 23 серпня пройде “Кримська платформа”. Це дипломатична ініціатива, яка у перспективі може стати міжнародним координаційним механізмом для захисту прав людей в Криму та сприяння деокупації півострова.

Крім цього, Глава держави підписав Указ про деокупацію та реінтеграцію тимчасово окупованих територій, який дає чіткий сигнал міжнародній спільноті, що Україна послідовна у своїх діях з відновлення територіальної цілісності.

Разом з головою Херсонської державної адміністрації – Сергієм Козирем запросили відвідати ще Херсонщину особисто, адже 10-11 червня 2021 року на Арабатській стрілці відбудеться Міжнародний інвестиційний форум « Південна стратегія розвитку» – головна регіональна бізнес-подія, присвячена актуальним питанням економічного розвитку країни.

Завжди готові до співпраці між країнами!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН