Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині зросли надходження орендної плати

Завдяки спільній роботі депутатів Херсонської обласної ради, керівників комунальних закладів та фахівців управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області апарату Херсонської обласної ради у 2019 році забезпечено зростання на 27% у порівнянні з 2018 роком надходжень орендної плати до обласного бюджету. При плановому показнику на 2019 рік у сумі 3,95 мільйони гривень забезпечено надходження частки орендної плати до бюджету у розмірі 4,85 мільйони гривень.

  • На початку нашої каденції депутати ухвалили рішення, яке дозволило збільшити надходження орендної плати та покращити матеріально-технічну базу комунальних закладів. Йдеться про те, що лише 30 % орендної плати спрямовується до обласного бюджету, решта коштів, тобто 70% надходжень від оренди, залишається орендодавцям. Такий підхід стимулює конкуренцію, бо керівники комунальних закладів зацікавлені у зростанні надходжень: чим більше заклад отримає від оренди, тим більше коштів зможе витратити на свої господарчі потреби чи на розвиток, – каже заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Згідно аналізу, левову частину орендної плати до обласного бюджету спрямовують три платники: КНП «Херсонська обласна клінічна лікарня», ТОВ «Стоматологічна клініка», КНП «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня». Загалом це майже 3,2 мільйони гривень у 2019 році.

Загалом укладено 293 договори оренди нежитлових приміщень у 42-х комунальних підприємствах та закладах. Кількість укладених договорів зростає з року в рік завдяки контролю за ефективним використанням майна.

Для порівняння: за підсумками 2017 року до обласного бюджету надійшла частка орендної плати від оренди майна у закладах та підприємствах обласного підпорядкування у сумі 2,9 мільйони гривень, за підсумками 2018 року – 3,8 мільйони гривень.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН