Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розширити інвестиційну спроможність Херсонщини хочуть представники обласної державної адміністрації

Про залучення інвесторів на Херсонщину та перспективи співпраці з ДУ «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» говорили сьогодні під час зустрічі голови облдержадміністрації Сергія Козиря із представниками Офісу Сергієм Цівкачем та Дмитром Дніпровим.

Як підкреслив голова  облдержадміністрації Сергій Козир, Херсонська область – надзвичайно приваблива для інвесторів у різних галузях. Тож, одним з пріоритетів обласної влади є залучення інвестицій для економічного розвитку регіону:

«Один із перших кроків – визначення кількох ключових проєктів, які могли б зацікавити іноземних інвесторів. І саме Херсонщині є що запропонувати у багатьох сферах. Тому багаторічна співпраця з UkraineInvest та ваша підтримка вкрай важливі для облдержадміністрації. Переконаний, що продовжуючи допомагати один одному, ми зможемо привернути увагу максимальної кількості потенційних внутрішніх та зовнішніх інвесторів до Херсонської області», – зазначив Сергій Козир.

Як розповів Сергій Цівкач, ДУ «Офіс із залучення та підтримки інвестицій», і надалі готовий надавати всю необхідну підтримку у цьому напрямку.

«Для найскорішого отримання результату у залученні інвестицій, нам дуже важливо перейти від загальних заяв до роботи. Херсонська область має чимало переваг не в одній, а в багатьох сферах: туризму, АПК, переробки, промисловості, створення індустріальних парків», – переконаний Сергій Цівкач.

Повністю готова та відкрита до співпраці і Херсонська міська рада. Зокрема, за словами заступниці міського голови Оксани Рукавішнікової, актуальними залишаються питання будівництва сміттєпереробного заводу, розвиток міжнародного аеропорту «Херсон» та багато інших.

На Херсонщині вже багато років працюють міжнародні інвестиційні компанії зі світовим ім’ям у галузі сільського господарства, харчової та паперової промисловості, альтернативної енергетики.  Водночас область має ще багато перспектив для розвитку бізнесу та залучення інвестицій. Одним із найбільш амбітних туристично-курортних проєктів Херсонської області – розбудова узбережжя Чорного моря «La Perla Azzurra». Облдержадміністрацією було направлено його разом з іншими проєктами для подальшого включення до інвестиційного каталогу.

Також представник ДУ «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» разом із заступником голови облдержадміністрації Миколою Якименком відвідають всі інші об’єкти, які можуть зацікавити  потенційних інвесторів.

Пресслужба ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН