Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Санаторії Одеси готуються приймати хворих з постковідним синдромом

Фахівці відзначають, що надання медичної допомоги пацієнтам, які перенесли гостру респіраторну хворобу COVID-19, є не менш важливим питанням, ніж лікування самої коронавірусної інфекції.

Клінічними протоколами лікування хвороби визначено так званий постковідний синдром, який розвивається практично у всіх пацієнтів, які перенесли COVID-19, і проявляється дуже різноманітною симптоматикою.

У зв’язку з вкрай варіабельною симптоматикою перебігу хвороби, післястаціонарне лікування вимагає комплексного підходу, який включає в себе медикаментозну, медико-психологічну допомогу та реабілітаційну службу.

Одеський міський голова Геннадій Труханов спільно з головою ОДА Сергієм Гриневецьким відвідав Клінічний санаторій ім. Горького, де виділено 150 ліжок для реабілітації пацієнтів з наслідками коронавірусної інфекції.

Як зазначив Геннадій Труханов, одеські санаторії вже готові підключитися до реабілітації одеситів. Це оптимальне рішення для надання допомоги хворим COVID-19 після виходу зі стаціонару, тому необхідно в найкоротші терміни вирішити питання фінансування цих установ Національною службою здоров’я України.

«Наразі гостро стоїть питання про фінансування реабілітаційних заходів за рахунок Державної програми медичних гарантій у рамках укладення договорів санаторно-курортних закладів з Національною службою здоров’я України. Вже найближчим часом ми звернемося до Міністерства охорони здоров’я України з проханням прискорити цей процес», – сказав мер Одеси.

Крім санаторію Горького, хворих з постковідним синдромом може прийняти і лікувально-оздоровчий комплекс профспілки залізничників «Біла Акація». Там можна розгорнути з урахуванням усіх вимог 180 місць.

*****
Комплекс реабілітаційних заходів хворих з постковідним синдромом включає: прийом мінеральної води, дієтотерапію, лікувальну і дихальну гімнастику, психотерапію, киснево-синглетну терапію, сухі вуглекислі ванни, масаж, лімфодренажні процедури, фізіотерапію, включаючи інгаляції, електросон, електро- і магнітотерапію, рефлексотерапію і вібротерапію, бальнеолікування і грязелікування, кінезіотерапію в реабілітаційному залі та басейні. 

Одеська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН