Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За два тижні держава вже не зможе лікувати хворих на COVID-19 – Сергій Калинчук

За два тижні у країні не залишиться вільних ліжко-місць для лікування хворих на коронавірус, і багато людей не зможуть отримати стаціонарну медичну допомогу. Про це заявив колишній головний лікар Одеської обласної лікарні, очільник міського осередку партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Сергій Калинчук (Сергей Калинчук).

«Упродовж минулої доби близько 9,5 тисяч підтверджених випадків зараження і майже 200 смертей. І це тільки ті цифри, які фіксує статистика, а реально ситуація ще гірша. За добу госпіталізація знадобилася для 1 тис. 500 пацієнтів. Якщо врахувати, що наразі весь доступний ліжковий фонд в країні становить приблизно 21 тисячу ліжок, то вже за 14 днів надати стаціонарну допомогу хворим буде неможливо», – написав лікар на своїй сторінці у Facebook 4 листопада.

При цьому, стверджує Калинчук, у влади досі немає бачення того, де створювати резервні госпіталі.

«Ще на початку вересня я неодноразово звертався до міністра Степанова, нардепа Радуцького, Зеленського та говорив про те, що вони згаяли час, але є ще місяць-два на підготовку в містах резервних госпіталів на 1000-1500 місць. А далі буде 9-бальний шторм. Але ці профани вважали за краще витрачати бюджет на дороги», – стверджує Сергій Калинчук.

До прикладу, на Одещині, за його словами, база для створення резервного шпиталю так і не визначена.

Політична партія “За майбутнє”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН