Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі готують додатковий медперсонал для лікування хворих на COVID-19

З урахуванням зростання захворюваності COVID-19 і розгортання додаткових ліжок в опорних стаціонарах Одеси, актуальним є питання забезпечення медичним персоналом нових відділень по COVID-19. 

Фахівцями департаменту охорони здоров’я Одеської міськради, Одеського міського центру здоров’я і кафедри інфекційних хвороб Одеського національного медуніверситету розроблена програма для підвищення рівня знань медичних працівників з питань надання медичної допомоги хворим з COVID-19.

На базі міського Центру здоров’я створено навчально-тренінговий Центр з підготовки лікарів і медсестер міських медзакладів Одеси до надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

Навчання проводиться для співробітників центрів первинної медико-санітарної допомоги, студентської поліклініки, стоматполіклінік і жіночих консультацій, які за необхідності можуть бути задіяні в лікуванні пацієнтів з COVID-19 у стаціонарі.

Лекції для медиків з надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 провели завідувачка кафедри інфекційних хвороб ОНМедУ професор Тетяна Чабан і головний позаштатний анестезіолог міського департаменту охорони здоров’я, завідувач анестезіологічним відділенням міської клінічної лікарні №1 Олександр Петелкакі.

Також для медиків на базі міського Центру здоров’я за участю фахівців Центру невідкладної медичної допомоги організовані практичні заняття з питань забору і транспортування біологічних матеріалів, одягання і знімання захисного костюма для роботи з хворими COVID-19.

Наразі навчання по роботі з COVID-19 пройшли вже 178 лікарів і 305 молодших медпрацівників. Планується продовження навчальної роботи із залученням провідних фахівців міських медзакладів і профільної кафедри медуніверситету.

Народна думка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН