Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські податківці зустрілися з арбітражними керуючими щодо погашення податкового боргу та заборгованості з ЄСВ

Упродовж цього тижня в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проводяться наради в. о. начальника відомства Ігоря Клима та провідних фахівців управління по роботі з податковим боргом з арбітражними керуючими.

Метою їх проведення є обговорення проблемних питань, які виникають при провадженні справ про банкрутство, та шляхи їх вирішення.

Сьогодні така нарада відбулася з арбітражним керуючим Олексієм Глуховським. Під час ділової розмови було проаналізовано стан проваджень підприємств – боржників, які перебувають у стані ліквідації, розглянуто питання щодо реалізації їх ліквідного майна, перспектив по судових процесах боржників та очікуваних строках їх завершення.

Ігор Клим наголосив на необхідності погашення кредиторських вимог органів Державної податкової служби за рахунок ліквідаційної маси банкрутів та порушив питання щодо покладення субсидіарної відповідальності на засновників (учасників, акціонерів) та керівників підприємств, у зв’язку з доведенням їх до банкрутства.

Також сторони обговорили питання, що у разі відсутності активів підприємств – боржників, існує необхідність припинення провадження у справі про банкрутство, шляхом подання до господарського суду клопотання щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу боржника.

Варто відзначити, що проведення таких нарад сприяє наповненню бюджету та пришвидшенню завершення процедур банкруства.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН