Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Світлана Степанюк: у роботі важливо нести розумне, добре, вічне

Студенти та викладачі Херсонського державного університету завжди відзначалися плідною науковою, методичною та організаційною діяльністю. Вони ніколи не зупиняються на досягнутому і вдало підкорюють нові вершини освітньо-наукового простору. Наші науковці продовжують дивувати своїми успіхами та перемогами. Завдяки старанням та нескінченній роботі таких людей ХДУ є ким пишатися!

Кандидатка наук з фізичного виховання та спорту, доцентка кафедри теорії та методики фізичного виховання Світлана Степанюк вважає: коли дійсно чогось хочеться у житті, потрібно докладати максимум зусиль! І тоді все вийде!

Викладачка доводить це на власному прикладі. Адже Світлану Іванівну декілька разів поспіль спіткала невдача під час вступу до університету. Однак вона не втратила надію і таки дійшла до своєї мети. Незабаром закінчила ХДУ, а згодом й успішно захистила кандидатську.

Ще за студентських років Світлана Степанюк захопилася наукою. Постійно виступала на конференціях та перемагала на Всеукраїнських предметних олімпіадах. Не втративши любов до науки, вона і зараз активно займається цією діяльністю, поєднуючи її з викладацтвом.

«Улюбленою темою досліджень для мене стала історія спорту. Тому я активно працюю над створенням методичних посібників для наших студентів денної та заочної форм. Намагаюся зібрати якомога більше матеріалів та представити це у вигляді навчальної публікації», ­– розповіла доцентка.

Світлана Степанюк активно співпрацює з фахівцями зі всієї України. Адже вважає, що у роботі науковця важливо ділитися досвідом між висококваліфікованими представниками різних областей України.

Загалом науковий доробок викладачки складає понад 200 публікацій. Серед них – 62 у фахових виданнях, 29 методичних рекомендацій, 20 свідоцтв на авторське право та близько 100 наукових статей.

«Наукові роботи треба створювати за допомогою архівних документів та спілкування з людьми, які живуть цією справою. Доки є тема для цікавого матеріалу, я намагаюся її використати. Активно залучаю і своїх студентів. Мало хто з них піде в науку, але кожному треба дати можливість спробувати свої сили», – зазначила доцентка.

Світлану Степанюк поважають та люблять як студенти, так і колеги. Адже вона завжди готова піти назустріч та допомогти у будь-якій справі. Викладачка розповіла, що у роботі з молоддю важливе взаєморозуміння: «Найлегше і найпростіше зробити дослідження там, у чому ти впевнений. Треба вміти зацікавлювати студентів, адже коли їх захопила тема, тоді легко писати наукові статті, реферати, виступати на конференціях».

Спорт з дитинства став важливою частиною життя Світлани Степанюк. Вона завжди була активною та відзначалася особливою прихильністю до фізичного виховання. А в студентські роки доцентка входила до складу жіночої збірної команди нашого закладу вищої освіти з волейболу.

Окрім любові до спорту Світлана Іванівна наділена вокальними здібностями. У дитинстві вона була солісткою народного хору, а у студентські роки перемагала на конкурсах талантів. Тому і сьогодні досить часто на кафедрі теорії та методики фізичного виховання можна почути пісні у її виконанні.

Бажаємо натхнення і подальших успіхів Світлані Степанюк та її обдарованим студентам! Сподіваємося, що далі буде набагато більше наукових публікацій, конференцій та перемог!

Пресцентр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН