Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під час візиту Міністра на Херсонщину обговорили питання зрошення

Про це повідомив очільник обласної ради Олександр Самойленко.

На Херсонщину з робочим візитом завітали Міністр аграрної політики та продовольства Романа Лещенко і голова Державного агентства водних ресурсів України Валентина Шліхти.

З цього приводу, сьогодні, у режимі відеоконференції відбулася нарада з питань проєкту зрошення земель під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля ,участі представників південних областей України.

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко відзначив, що відновлення і розвиток систем зрошення мають високу інвестиційну привабливість, оскільки з енергетичного ефекту є можливість збільшувати врожайність досить суттєвого регіону. І відповідно фінансова підтримка для розвитку зрошення на півдні є умовою гарантованого отримання врожаю, особливо в посушливі роки, які вже стали системними.

Наразі у Херсонській області налічується 320 тис. га поливних земель або 75% від проєктної потужності, та 45 тис. га краплинного зрошення, чого явно недостатньо.
Тому першочергове завдання нашої області полягає у відновленні зрошувальних мереж на рівні проєктної потужності – майже 430 тис.га та її збільшення до 600 тис. га до 2030 року.
Учора Кабмін прийняв рішення щодо розширення підтримки аграріїв, які вирощують сільськогосподарську продукцію на меліорованих землях.

Вже в 2021 році в бюджеті передбачено відповідне фінансування. Проте на цьому Уряд не планує зупинятися.

Нагадаю,що 24 березня керівники Херсонської, Миколаївської та Одеської обласних державних адміністрацій підписали меморандум про співпрацю з впровадження пілотного проєкту з відновлення зрошення на півдні України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН