Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під Києвом розпочався відкритий чемпіонат Нацгвардії з прикладної стрільби (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На базі навчально-бойового центру підготовки до спеціальних дій військової частини 3070 у Вишгороді розпочався відкритий чемпіонат Національної гвардії України з прикладної стрільби серед груп спеціального призначення. Упродовж трьох днів 72 силовиків з різних структур змагатимуться за звання кращого стрільця Нацгвардії та першість серед малих тактичних груп.

Для цього до Навчально-бойового центру  прибули 15 команд НГУ та 3 команди від інших складових сектору безпеки та оборони України. Серед них – команда Державного бюро розслідувань, Державної прикордонної служби та  Управління державної охорони.
Захід відкрив заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь.
«Такого роду турнір був започаткований у 2017 році. На тлі тих подій, які відбувалися на сході України до класичних вправ зі стрільби додали ще й елементи тактичних дій підрозділів. Завдяки досвіду застосування підрозділів НГУ в районі проведення ООС курс стрільб та програма чемпіонату постійно змінюються та удосконалюються. Так, ми рухаємося вперед, намагаємося розвиватися та вдосконалювати навички військовослужбовців», – розповів начальник навчально-бойового центру підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру полковник Костянтин Корніцкий.

 

У перший день учасники виконали 10 вправ із швидкісної стрільби, з яких 6 – стрільба з автомата (карабіна), 4  – стрільба із пістолета. Полковник Корніцький каже, що усі вправи підготовані так, щоб стрілець міг сам обрати свою стратегію та тактику.

 

«Я беру участь у цих змаганнях втретє. Як на мене, вони розвивають індивідуальну стрілецьку підготовку, тренують командні дії та мотивують до професійного розвитку воїна. Після них з’являється певний досвід і розуміння, над чим потрібно працювати», ­–­­ ділиться враженнями Андрій зі зводу спеціального призначення військової частини 3045 НГУ.

Програма другого дня передбачає проведення дуелі та визначення кращого стрільця в індивідуальному заліку. А вже на третій день чемпіонату, 1 квітня,  стрілці виконуватимуть 2 тактико-спеціальні вправи, за результатами яких і будуть визначені переможці у командному заліку.

Пресслужба НГУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН