Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині пункти тестування готуються до пробного ЗНО

Цьогоріч пробне незалежне оцінювання відбудеться 10 квітня. До 30 березня всі, хто записався на нього, мали отримати запрошення-перепустки. У Херсоні 8 закладів, на базі яких проходитиме пробне ЗНО.

Один із таких закладів – Херсонський політехнічний коледж. Там наразі готуються до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Про це Суспільному у радіопрограмі “Тема дня” розповіла заступниця директора з навчальної роботи Наталя Ротань.

“На сьогодні в умовах карантину підвищені вимоги до організації проведення пробного ЗНО. Усі кабінети, аудиторії, лабораторії, викладачі готові до проведення пробного ЗНО. 10 квітня ми чекаємо всіх, а це – близько 160 зареєстрованих осіб, з дотриманням епідеміологічних вимог. Обов’язково повинен мати учасник маску, дезінфекційний засіб. Учасники складатимуть українську мову і математику”, – розповіла Наталя Ротань.

Цього року вступна кампанія у закладах передвищої освіти стартує 29 червня і триватиме майже до 30 листопада.

“Вступати до коледжів можуть випускники 9, 11-х класів, випускники закладів професійної освіти, а також доросле населення, яке хоче отримати актуальну спеціальність. Для випускників шкіл цього року передбачено вступ не тільки за сертифікатами ЗНО, а і за вступними іспитами, які вони можуть складати у коледжі. Коли вони будуть реєструвати свої електронні заяви, зможуть протягом всієї вступної кампанії спостерігати конкурсний бал на дану спеціальність і відповідно оцінювати свої можливості“, – каже Наталя Ротань.

Керівник Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко розказав, як цьогоріч проходитиме зовнішнє незалежне оцінювання для здобувачів фахової передвищої освіти:

“Ті студенти, які навчаються зараз, мають для отримання документу про повну загальну середню освіту скласти на другому курсі державну підсумкову атестацію з предметів, які вони оберуть – українську мову, математику – обов’язково, історія або англійська за вибором і четвертий за вибором з усіх предметів, які винесені на ЗНО”.

Наскільки підготовленими до ЗНО будуть всі, хто його складатиме, передбачити важко, вважає заступниця директора Херсонського політехнічного коледжу, бо дистанційне навчання вплинуло на якість підготовки майбутніх абітурієнтів.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН