Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині затримати трьох осіб, які підпалили автівку поліцейського

За підозрою в скоєнні злочину затримані троє херсонців. За умисне пошкодження майна шляхом підпалу їм може загрожувати 10-ти років ув’язнення.

Сьогодні близько другої години ночі в поліцію Херсонщини зателефонували з обласного управління державної служби з надзвичайних ситуацій. Черговий диспетчер повідомив про загоряння на території охоронюваної автостоянки на одній із вулиць обласного центру автомобіля «Мерседес». Наразі встановлено, що автівка, якою користується заступник начальника Херсонського районного управління поліції, зайнялася внаслідок підпалу.

Як розповів заступник начальника поліції Херсонщини Микола Цап, в ході огляду місця події встановлено, що автомобіль облили легкозаймистою речовиною і підпалили. Даним автомобілем користується один із заступників начальника Херсонського районного управління поліції.

Першочерговими слідчо-розшуковими заходами встановлено, що даний злочин пов’язаний зі службовою діяльністю поліцейського. Впродовж кількох годин працівниками Головного слідчого управління та Департаменту карного розшуку Нацполіції, які перебували на Херсонщині, встановлені троє раніше судимих херсонців, які причетні до підпалу автівки. Одному зі зловмисників 33 роки, двом іншим – по 31. Нині підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Національної поліції України.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу. Санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН