Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерці пройде нелегітимна сесія селищної ради, попередили про обмеження доступу

До виконання службових обов’язків вже приступила Антоніна Чередник. Проте сесію скликає секретар селищної ради, відтак, вона не є легітимною.

НА СЕСІЇ ДЕПУТАТИ БІЛОЗЕРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БУДУТЬ ВИКЛЮЧАТИ “НЕУГОДНИХ” ЧЛЕНІВ ВИКОНКОМУ ТА ОБМЕЖУВАТИ ДОСТУП ГРОМАДЯН

Цитуємо пост Елли Петренко, члена виконкому, голови ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”:
#мій_перший_виконком і мабуть останній 🙂
виключення “неугодних” новій владі членів виконкому (серед яких опинилася моя скромна персона) та зміни до регламенту (щоб закрити доступ громадян до засідань депутатів, та й щоб не кожне ЗМІ могло туди зайти) є настільки ВАЖЛИВИМ та ТЕРМІНОВИМ, що навіть завтра позачергову сесію скликають!
І проєкт рішення на сайті виставляють під кінець робочого дня, щоб ніхто про це не дізнався.
❓ Чому потрапили в “чорний” список на виключення директор та заступник директора агрофірми “Білозерський” і так всім зрозуміло без додаткових пояснень.
❓ А от чому Я? (навіть “Я” написала з великої літери, бо аж плечі розправилися від своєї важності та впливовості 🙂 хоча я вже давно почала сумніватися: чи можна пересічному громадянину хоч якось впливати на увесь цей “безпрєдєл”, який відбувається в раді. Дійшла висновку: якщо пересічних громадян буде БАГАТО, то можна, а якщо одиниці – то навряд, бо їх більше і вони вмотивовані, дисципліновані та згуртовані).

Аналізую свою діяльність як члена виконкома і думаю, що ж я робила не так, раз потрапила в “нєугодность” секретарю ради, яка внесла мою кандидатуру на виключення (до речі з пані Козачек познайомилася особисто зовсім недавно, коли представляла їй проект “Зелена сцена в Білозерці”, який виграла наша громадська організація):
🧐Може я багато питань на засіданнях виконкому задаю? та наче ж ні, як і всі, питання уточнюючі, пропозиції по “сущєству”, жодного разу навіть проти не голосувала та не утримувалася – бо питання на виконкомі не спірні, всі по суті, робочі, лише на благо громади, як то кажуть.
🧐 Може тому, що я інформую громаду про питання, які затверджує виконком? бо до мене ніхто цього не робив (і я навіть по первах і не знала, що там на виконкомі люди роблять). Так селищна рада ще й подякувати має, що я добросовісно та безкоштовно виконую їх прямі обов”язки по інформуванню громади.
🧐 Може тому, що разом з колегами з інших громадських організацій ініціювали створення Громадської ради при Білозерській селищній раді? Так при кожній “уважающій” себе владі це просто як обов”язковий атрибут, а її відсутність – признак дурного тона, де припахає корупцією та авторитаризмом.

Цікаво буде послухати аргументи “проти” – я завжди готова до конструктивної критики, а ще цікавіше буде подивитися як завтра будуть голосувати депутати – ілюзій не “строю”, бо бачу, що наша громада потрапила в “надійні” руки – оркестр є, дирижер професійний і ціль поставлена:”Вижу цель – не вижу препятствий”. А ще додам – я дуже б хотіла помилитися і навіть публічно б вибачилася, якщо когось може колись образила.

Білозерка.інфо 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН