Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському виші відбулася загальноуніверситетська конференція студентів

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Наші студенти – це представники нового покоління, яке народилося і живе у часи, коли свобода стала невід’ємною частиною повсякденного життя. Завдання університету не тільки надати якісні знання, але й навчити студентів обирати, причому обирати усвідомлено.

Сьогодні на загальноуніверситетській конференції студентів молодь самостійно вирішувала, як витрачати кошти, які передбачені на проєкти студентського самоврядування. Вперше був пройдений увесь шлях від відбору напрямків діяльності до погодження конкретних кошторисів у межах наявного фінансування. Важливо, що за присутність на конференції ректора та проректора з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергія Кузнецова, делегати голосували. Тобто ми були запрошені як гості, але жодним чином не впливали на рішення студентів.

Херсонський державний університет дає можливість вибору! Але важливо не перетнути грань і не переплутати демократію з анархією. Мені, як ректору, хочеться, аби рішення студентства щодо напрямків витрачання коштів відповідали певним контекстам: треба пам’ятати історію і розуміти, що ми живемо в часи швидких змін.

Під час короткого привітального слова побажав студентам вчитися думати, аналізувати й обирати! Свій шанс навчатися у Херсонському державному університеті використати на всі 100 %, аби стати щасливою людиною. Освіта у нашому університеті – це інструментарій для того, щоб амбіції і можливість їх реалізації знаходили баланс. Якщо цього досягти, то ви точно будете щасливими людьми!

До речі, та частина конференції, на якій обговорювали та голосували за конкретні питання, відбувалася вже без нас. Вірю, що студенти ухвалили збалансовані та обґрунтовані рішення.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН