Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські податківці завітали на найбільший на Херсонщині гуртовий ринок

Сьогодні фахівці управлінь податкового адміністрування фізичних осіб і податкового аудиту, на чолі з заступником начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіславом Хударом втретє провели промоакцію на гуртовому овочевому ринку «Неждана» у Великих Копанях.

Станіслав Худар обговорив із заступником директора ринку Тетяною Батих актуальні новини податкового законодавства, переваги використання електронних сервісів ДПС, питання дотримання вимог чинного законодавства щодо легалізації підприємницької діяльності, зайнятості та доходів.

Нагадаємо, що за результатами минулих обстежень на ринку були встановлені порушення порядку ведення підприємницької діяльності, оформлення найманих працівників, зафіксовано факти торгівлі підакцизними товарами без ліцензії, марок акцизного збору, підтверджуючих документів та без використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Цього разу таких порушень не встановлено. Водночас, переважна більшість суб’єктів господарювання не мали при собі документів на придбання товару. Ті документи, які були в наявності в місці торгівлі, не завжди відповідали вимогам чинного законодавства. Зокрема, по них неможливо встановити джерело походження товару, адже документи не містять конкретних прізвищ, реєстраційних номерів облікової картки платника податків, адреси та інших обов’язкових реквізитів для ідентифікації суб’єкта господарювання – продавця.

У бізнесменів, котрі здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту (холодильники, генератори, фрези тощо), відсутні не лише первинні документи, які підтверджують облік та походження товарів, що на момент перевірки знаходяться у місці продажу, а й реєстратори розрахункових операцій, як того вимагає чинне законодавство.

Варто відзначити, що на відміну від херсонських торговців, усі іногородні громадяни, які торгують плодоовочевою продукцією, мали при собі підтверджуючі документи як щодо реєстрації підприємницької діяльності, так і щодо походження товару. Наші ж земляки не мали навіть довідок із сільських рад за ф. № 3ДФ, які б свідчили про наявність у них земельних ділянок, при цьому продавці стверджували, що овочі вирощені ними власноруч на особистих земельних ділянках.

Не обійшлося й без курйозу – аби зафіксувати порушення порядку здійснення торгівлі тютюновими виробами, податківцям довелося викликати наряд поліції. Громадянці, яка втретє потрапила в поле зору ревізорів за незаконну реалізацію сигарет, вперто не бажала дотримуватися вимог законодавства, тепер доведеться сплатити фінансову санкцію в розмірі 17 тис. гривень.

За підсумками рейду прийнято рішення, з метою підтвердження легальності походження наявних у торговців плодоовочевою продукцією документів про земельні ділянки, направити відповідні запити до сільських рад.

На завершення заходу підприємцям та найманим працівникам податківці вручили листівки щодо декларування доходів, використання електронних сервісів ДПС України та застосування РРО підприємцями – спрощенцями.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН