Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську відбулося засідання щодо наповнення бюджетів громад

У Генічеську нещодавно відбулася зустріч із головами сільських та селищної рад району, їх головними бухгалтерами та землевпорядниками за участі міського голови Тулупова Олександра, заступника міського голови з питань економічного розвитку громади, бюджету та фінансів Бабаніна Юрія та начальниці Генічеської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Тетяни Богодух.

Учасники засідання обговорили формування дохідної частини бюджетів місцевих громад та пошук резервів їх наповнення. Детально зупинилися на питаннях сплати до місцевих бюджетів майнових податків та декларуванні доходів громадян, зокрема, «одноосібників» району.

Тетяна Богодух розповіла в яких випадках громадяни зобов’язані декларувати свої доходи та назвала терміни подання річної декларації. Також, повідомила про можливість подання декларації про майновий стан і доходи через Електронний кабінет. Ознайомила учасників зустрічі з новаціями податкового законодавства, зокрема, щодо використання РРО/ПРРО підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, списання, відтермінування та прощення податкового боргу.

Представники місцевого самоврядування ставили багато запитань, на які отримали повноцінні кваліфіковані відповіді.

За результатами зустрічі прийнято рішення, з метою залучення громадян до деклараційної кампанії – 2021, провести ряд спільних виїздів податківців та старостів до територіальних громад.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН