Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Голопристанському геріатричному пансіонаті збираються зробити капітальний ремонт

Про це повідомляє голова Херсонської облради Олександр Самойленко:

– Турбота про близьких – священний обов’язок кожного з нас!
У досить гарному, але не в сучасному стані на сьогоднішній день знаходиться Херсонський комунальний заклад ХОР «Голопристанський Геріатричний Пансіонат», який надає послуги щодо догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.
Сьогодні, 3 березня , разом з головою Голопристанської міської ради Олександр Бабич, особисто відвідав Пансіонат, щоб побачити умови, в яких проживають літні люди.
Завітали у кімнати, їдальню, кухню, бібліотеку, а також гігієнічні та санітарні приміщення. У приміщеннях тепло і охайно, білизна на ліжках чиста, спальні місця покриті простирадлами.

У кімнатах – вмивальники, телевізори та полиці для індивідуальних речей підопічних. Хтось тримає велику карту світу, інші читають книги або газети.

На сьогоднішній день:
🔹На продзабезпеченні перебувають 200 підопічних. Вартість харчування на одного підопічного, в середньому, від 70 -83 грн.
🔹 Для мешканців Пансіонату розроблене дієтичне харчування. Між іншим, контроль за організацією харчування здійснює лікар.
🔹Літні люди забезпечуються цілодобовим медичним обслуговуванням, стаціонарним лікуванням.

Стан будівлі в цілому та стан внутрішніх приміщень задовільний. Але пансіонат потребує сучасного капітального ремонту систем водопостачання, водовідведення та опалення, електроосвітлювальної мережі, внутрішні приміщення потребують сучасного та безпечного оздоблення.
Можна тільки уявити скільки підопічних за цей час змінилось. А все тому, що не було відповідного фінансування з боку влади. «Потрібно, щоб влада зрозуміла, що суспільство старіє, і цю ланку потрібно розвивати».

Пріоритетність державних коштів припадає на охорону здоров’я та освіту, а вже за ними – соціальний захист населення. Пасти задніх у цьому питанні нікуди.
Найбільше мене приємно вразило ставлення працівників, вони роблять все можливе для того, щоб надати комфортні умови проживання для кожного підопічного закладу. Відчутна повага, турбота і тепло.

Підсумовуючи хочу сказати, що необхідно сворити сучасні, комфортні умови, шляхом виконання капітального ремонту. Тому ми повинні докласти усіх зусиль аби змінити дану ситуацію. Не буду писати про плани, тут покращувати потрібно все.
І ми зробимо все, аби їм допомогти.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН