Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

150 голів громад беруть участь у навчальному курсі “Кроки для керівників”

1 березня Програма «ULEAD з Європою» розпочинає унікальний проєкт, створений спеціально для міських, селищних та сільських голів під назвою «Кроки для керівників». Він покликаний підвищити ефективність управління громадами. Проєкт триватиме 7 тижнів і складатиметься як з онлайн-семінарів, так і з практикумів за участі відомих спікерів, професійних фахівців та практиків у сфері місцевого самоврядування. Зокрема, вже на першому тижні учасники курсу зможуть послухати і поспілкуватися з професором Гентського університету Бертом Джорджем, Керівницею програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Іриною Озимок та Заступником голови НАЗК Олександром Стародубцевим. Окрім того, на відкритті програми із вітальним словом виступив заступник очільника Мінрегіону.

«Я хотів би подякувати Програмі «U-LEAD з Європою» за хорошу і актуальну ініціативу – «Кроки для керівників». (…) Для територіальних громад така ініціатива є дуже важливою, адже за вашою роботою буде оцінюватися ефективність реформи в Україні. Сподіваюсь, що використовуючи приклади інших громад та знання, отримані від U-LEAD, ви зможете виконувати свою роботу активно та професійно. Сьогодні Програма створила для вас умови для розширення знань в галузях бюджетування, стратегічного планування, освіти, охорони здоров’я тощо, тож бажаю вам успіхів у подальшому застосуванні здобутих знань у вашій роботі», – зазначив на відкритті заходу Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода.

У нинішньому курсі візьмуть участь 150 голів сільських, селищних та міських рад. Вони матимуть змогу не лише пройти навчання, але і налагодити співпрацю між своїми громадами. Кожен і кожна з учасників матимуть можливість підготувати власний проєкт та взяти з ним участь у відборі для отримання фінансування на впровадження.

«Вітаємо вас у колі друзів та однодумців! Вас очікує складний, але цікавий шлях розвитку громад, головами яких вас обрали. А програма «Кроки для керівників 2021. Онлайн-версія» допоможе вам у цьому, адже дозволить побачити цілісну картину ключових сфер та питань, які визначають успіх громади», – наголосив під час відкриття Директор Програми «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель.

Загалом безкоштовна навчальна програма торкнеться 11 тем, які стосуються місцевого самоврядування та розвитку, серед них сільський розвиток, управління людськими ресурсами, розбудова інфраструктури, соціальні послуги та багато інших. Кожна тема по-своєму допоможе головам зробити свої громади заможнішими, безпечнішими і комфортнішими для місцевих жителів, а також повніше скористатися можливостями, які надає децентралізація.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН