Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як працюватиме ХДУ в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки

Про це пише на фейсбуці ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Робочий тиждень розпочинаємо із засідання ректорату Херсонського державного університету. Це завжди можливість обговорити питання життєдіяльності закладу, винести їх на загальне обговорення, отримати зворотній зв’язок.

Відсьогодні університет працює в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Відповідний Наказ про умови роботи вже видано, тож перший проректор Сергій Омельчук ознайомив зібрання з тим, що навчальний процес відбуватиметься у трьох форматах – в очному, змішаному та дистанційному, і наголосив на карантинних вимогах. Окремо він зупинився на проведенні Всеукраїнської олімпіади ХДУ. Це важливий елемент професійної орієнтації школярів задля нарахування додаткових балів під час вступу.
Відбулося обговорення заходів, спрямованих на профілактику та унеможливлення кібербулінгу. Нещодавно в університеті, на превеликий жаль, було зафіксовано випадок кібербулінгу щодо викладача. Ця ситуація змусила знайти альтернативні Zoom та більш захищені платформи для проведення занять, розробити додаткові нормативні документи, посилити роз’яснювальну роботу серед студентів щодо наслідків булінгу. Про це говорили проректори Наталія Кушнір, Сергій Кузнецов, Максим Вінник. Навчання онлайн буде якісним і водночас безпечним для усіх учасників освітнього процесу.

Маємо знакову подію – відсьогодні у Херсонському державному університеті запускаємо елементи електронного документообігу. Ми планували це зробити вже давно, ухвалили відповідну концепцію, але рухалися повільно. Декілька сигналів про бюрократичні перепони, які штучно створені в університеті, стали підставою пришвидшити діджиталізацію. Наша мета – аби впродовж 2-х днів людина отримувала відповідь, якщо це не стосується зовнішнього погодження.

Вдячний проректорці з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’ї Мальчиковій за ґрунтовну довідку щодо комплексної перевірки на факультеті бізнесу і права. Виявлені слабкі та сильні сторони у подальшому стануть відправними точками змін й тих трансформацій, які вкрай потребує факультет задля успішного розвитку.
Окремим блоком обговорювали профорієнтаційну роботу серед старшокласників міста та області. За повідомленням проректора Сергія Кузнецова, підводячи підсумки Дня відкритих дверей, ми можемо із впевненістю сказати, що ця робота приносить гарні результати. За дві суботи, під час яких ми презентували можливості університету, нас відвідали понад 600 осіб, зареєструвалися – 250. Це учні, які виявили бажання навчатися у нашому університеті. Відповідно маємо створити умови задля того, щоб пов’язавши долю з Херсонським державним університетом, студенти гарантовано мали не тільки дипломи, а й конкурентні та актуальні знання й навички і були цікаві роботодавцям. Успіх наших випускників – це репутація вишу!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН