Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні комісія опрацювала проблемні питання транспорту, будівництва та ЖКГ

Сьогодні, 26 лютого, відбулась постійна комісія з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі. Вперше в історії роботи Херсонської обласної ради засідання комісії проходило у форматі конференції Zoom.

Під головуванням Дениса Микитюка та за участі голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів Вікторії Гавренкової депутати ознайомилися з проєктом змін до Стратегії розвитку Херсонської області на період 2021-2027 років, а також взяли до відома звіт про використання коштів обласного територіального дорожнього фонду за 2020 рік.
Так, у минулому році з державної субвенції, яка складала 687 687,2 тис. грн, фактично освоєно 684935,2 тис. грн, залишок – 2752,0 тис. грн. Попередньо було заплановано виконання робіт на 55 об’єктах, проте, у зв’язку з економією коштів, отриманою за результатами тендерних процедур, виникла можливість виконання робіт на 64 об’єктах:
– 17 на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення загальною протяжністю 77,19 км;
– 47 на вулицях і дорогах комунальної власності у населених пунктах загальною протяжністю 32,86 км.
Також у 2020 році проведено роботи з поточного середнього ремонту на 6 перехідних об’єктах з 2019 року загальною протяжністю 17,9 км (за рахунок коштів залишку минулих років). Загальна протяжність відремонтованих у 2020 році доріг складає 128 км.
Заслухавши звіт, голова комісії Денис Микитюк поцікавився в доповідача, чи не виникало у них проблем з компаніями-підрядниками стосовно неякісного виконання ремонтних робіт на автомагістралях. Виявилося, що наразі з однією компанією йде судовий процес, але проблема в тому, що переможець тендеру виявися банкрутом.
«Вам необхідна взаємодія з ДФС та прокуратурою, які мають перевіряти та надавати інформацію стосовно активів компанії-учасника тендеру. І тендерний комітет повинен, в першу чергу, дивитися саме на основні активи (майно чи кошти), бо їх можна стягнути у разі неякісного виконання робіт, як компенсацію», – наголосила голова «бюджетної» комісії Вікторія Гавренкова.
Сьогодні ж члени комісії розглянули звернення депутата обласної ради Ірини Збаровської щодо сприяння у прискоренні установки нового потужного трансформатора в смт Новотроїцьке. Як йдеться у зверненні, місяць тому працівники Новотроїцьких РЕМ замінили трансформатор закритої трансформаторної підстанції, що вийшов з ладу, на менш потужний, який не витримує великої кількості одночасного споживання електроенергії у зимовий період, оскільки багатоквартирні будинки не мають централізованого теплопостачання.
«Я звертався з цим питанням до АТ «Херсонобленерго», які повідомили, що попередній трансформатор знаходиться на ремонті і буде повернутий в смт Новотроїцьке вже у березні. Тому пропоную іще раз від імені Херсонської обласної ради звернутися до «Херсонобленерго» з проханням пришвидшити встановлення трансформатора високої потужності у населеному пункті», – звернувся до колег Денис Микитюк та отримав одноголосну підтримку.

Окрім цього, комісія планує направити звернення до Херсонської міської ради стосовно вирішення питання організації перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування сполученням «Херсон – Садово», а також до Державного агентства інфраструктури проектів України з проханням включити проєкт щодо встановлення світлофорів на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ у м.Таврійськ на км 68+400 (біля дитячого садочку) та км 69+020 (біля загальноосвітньої школи) до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки. Крім цього, направити звернення до Таврійської міської ради з пропозицією вирішення питання щодо встановлення світлофорних об’єктів за рахунок бюджету Таврійської громади та обласного бюджету на умовах співфінансування.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН