Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ представили нового проректора

Про це розповів у соціальних мережах ректор вишу Олександр Співаковський.

Представив колективу нову проректорку з навчальної та науково-педагогічної роботи Дарья Мальчикова, призначення якої напередодні одноголосно підтримали члени Вченої ради.

Подякував її попереднику – Віталій Кобец – за внесок у розвиток університету: це розробка інституційних положень, забезпечення їх прийняття Вченою радою, підготовка і реалізація 26-ти акредитацій освітніх програм. Ми разом ламали певні стереотипи у прийнятті рішень – відходили від так званих «ручників», впроваджуючи відкриту колегіальну систему прийняття рішень.

Зараз багато завдань стоїть перед Дарією Мальчиковою. Вона досвідчена людина, яка пройшла певну школу, працювала заступником декана. Тобто у будь-якому процесі знає шлях від нюансів до того, як окремі кроки потім конвертуються у відповідні професійні компетенції.
Вона займатиметься розбудовою освітнього середовища, впроваджувати формат змішаного навчання, забезпечити перехід від груп академічних до груп навчальних, в рамках дисциплін вільного вибору, відкритих як для внутрішніх, так й для зовнішніх здобувачів освіти. Маємо сертифікувати нові освітні продукти, ввести діджитал-контроль за навчальним процесом. Ми розширюємо для студентів можливість вибору. Так, як є у європейських університетах. Це революційна річ! Проректорка забезпечуватиме розвиток освітнього ландшафту університету.
Окрема увага має бути приділена Офісу доуніверситетської підготовки, післядипломної освіти та роботи з іноземцями, який очолює Олена Борідько. Цей напрямок дуже важливий, адже на нього покладена робота з додатковими освітніми послугами, неформальною і формальною освітою, адмініструванням угод та послуг. Це все потрібно інтегрувати у ринок освітніх послуг, який ми починаємо формувати.

Спілкування з колегами тривало більше години. Важливо було почути проблемні питання, думки, щоб вже на старті нового етапу роботи зняти гострі моменти та знайти порозуміння. Університет – це потужній механізм. Від того, наскільки командно та злагоджено будуть працювати проректори, декани, завідувачі кафедр, викладачі, структурні підрозділи залежить успіх нашого закладу, його авторитет та майбутнє.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН