Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеських податківців ДБР підозрює у безпідставному відшкодуванні бюджетних коштів

Державне бюро розслідувань, за сприяння керівництва ДПС України, розслідує причетність службових осіб Державної податкової служби України до розкрадання 500 млн грн Державного бюджету України. Про це повідомляють на офіційному сайті.

Мова йде про сприяння у безпідставному одержанні бюджетного відшкодування та ухилянні від сплати податків окремим суб’єктам господарювання, що спричинило тяжкі наслідки для Державного бюджету України. Зауважимо, що підприємства фактично керувалися однією людиною.

Як встановили слідчі ДБР, службові особи Головного управління Державної податкової служби (ДФС) в Одеській області, сприяли низці підприємств в отриманні безпідставного бюджетного відшкодування загальною сумою близько 500 млн грн.

Надалі, умисно неналежно проведені документальні та камеральні перевірки стали підставами для відшкодування підприємствам близько 250 млн грн.

Решта суми, на яку «претендували» підприємства, була зменшена на 190 млн грн під час слідчих дій у кримінальному провадженні. Підприємці визнали суму, раніше зазначену до відшкодування з бюджету, некоректною.

Зазначимо, що підставою для отримання коштів підприємці вказали залишок товарно-матеріальних цінностей на складах, у тому числі спеціалізованих.

Слідчі ДБР установили, що наявні всі ознаки фіктивної діяльності підприємств: відсутність робітників, виробничих потужностей, реалізації товару, нібито значне накопичення товару на спеціалізованих складах.

Одержані у ході досудового розслідування матеріали надано органам ДПС для використання в межах судових проваджень.

На цей час (за нововиявленими обставинами або в касаційному порядку) відкриті провадження з приводу оскарження рішень податківців, з метою унеможливлення безпідставного бюджетного відшкодування.

Досудове розслідування у провадженні триває, з’ясовуються всі обставини вчинення злочину та встановлюються причетні особи.,

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН