Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медики Херсонщини продовжують підготовку до початку вакцинування

Триває підготовка і навчання медиків області для проведення вакцинації

У конференц-залі КНП «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша» в режимі онлайн відбувся регіональний семінар на тему «Вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer–BioNTech и Oxford-AstraZeneca», організований Міністерством охорони здоров’я України спільно із Європейським бюро ВООЗ.

Завданнями семінару було представлення та обговорення оновленої інформації про вакцини проти COVID-19, поширення досвіду інших країн у проведенні вакцинації проти COVID-19, а також ознайомлення з ресурсами ВООЗ щодо вдосконалення навичок спілкування з пацієнтами про вакцинацію проти COVID-19.

У семінарі взяли участь члени мобільних бригад з вакцинації, учасники груп реагування на несприятливі події після імунізації та керівники   закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на COVID -19.

Деякі члени моббригад з вакцинації пройдуть очне навчання у м.Києві. Так як у рамках реалізації заходів «Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках»  в частині «Навчання та підготовка персоналу для здійснення вакцинації», МОЗ України у співпраці із Всесвітньою організацією охорони здоров’я днями проведе серію дводенних семінарів з макро- та мікропланування для медичних працівників мобільних бригад.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН