Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У січні послугами Херсонської обласної служби зайнятості скористалося 16,4 тисячі безробітних громадян

Незважаючи на карантинні обмеження та зимові свята, у січні 2021 року незайняті мешканці Херсонщини активно шукали роботу. Про це свідчать статистичні дані, зокрема, минулого місяця послугами обласної служби зайнятості скористалося 16,4 тисячі безробітних громадян. Натомість в області зменшилася потреба в робочій силі: у січні до служби зайнятості надійшло понад 1400 вакансій, що на 30% менше минулорічного показника. У середньому по Херсонській області на 01 лютого 2021 року на одну вакансію претендувало 17 осіб, які шукали роботу.

«Служба зайнятості робить усе можливе, щоб допомогти людям, які звернулися за пошуком роботи, – зазначає директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов. – Ми навчаємо як підготувати резюме та пройти співбесіду з роботодавцем, мотивуємо на успішне працевлаштування, надихаємо на розвиток бізнес-ідеї але, звісно, останнє слово залишається за клієнтом».

За словами керівника обласної служби зайнятості чисельність безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, становила 14,7 тисяч осіб, що на 36% більше минулорічного показника. Видатки на виплату допомоги по безробіттю склали 39272,4 тисячі грн. Наразі послугами служби зайнятості користуються 15,2 тисячі зареєстрованих безробітних.

Протягом січня поточного року 406 громадян забезпечені роботою за допомогою обласної служби зайнятості.

Відповідно до реальних потреб ринку праці, професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості з початку року проходили 244 безробітних, які навчались на замовлення роботодавців.

Роботодавці області отримали компенсацію фактичних витрат в розмірі ЄСВ на загальнодержавне соціальне страхування за 17 безробітних, які були працевлаштовані на новостворені робочі місця.

Нагадуємо шукачам роботи, що відповідно до вимог часу служба цифровізується. Наразі забезпечено можливість подання заяв про надання статусу безробітного й допомоги з безробіття дистанційно через онлайн-портал державних послуг «Дія».

Херсонський обласний центр зайнятості

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН