Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонка перемогла у Всеукраїнському конкурсі рукописів навчальної літератури для закладів позашкільної освіти

Вперше у конкурсі переможцем стала представниця позашкілля Херсонщини, керівник клубу «Лідер» Херсонського Центру позашкільної роботи Херсонської міської ради Адвокатова Світлана Іванівна.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 16 лютого 2021 року № 201 «Про результати Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти у 2020 році» визначені переможці, керівники гуртків, чиї навчальні програми стали кращими та рекомендовані до використання в закладах позашкільної освіти України.

За гуманітарним напрямом переможцем став рукопис «Навчальна програма з позашкільної освіти клубу «Лідер» (автор Адвокатова Світлана Іванівна, Відмінник освіти України. спеціаліст вищої категорії, методист Херсонського Центру позашкільної роботи Херсонської міської ради).

Адвокатова Світлана Іванівна працює в Херсонському Центрі позашкільної роботи Херсонської міської ради на посаді керівника клубу «Лідер» з 1993 року.

Знана людина у місті Херсоні та за його межами. Девіз її життя – «Не бути байдужим і активно допомагати знедоленим – це круто!»

Основний зміст роботи клубу – підготовка здобувачів освіти до активної громадської діяльності, організація волонтерського руху в районі й місті. Рада клубу «Лідер» об’єднує зусилля волонтерських Центрів шкільних парламентів м. Херсона для активізації благодійництва в рамках міжнародних, всеукраїнських, обласних і міських волонтерських програм.

Світлана Іванівна об’єднала волонтерською діяльністю членів клубу «Лідер», педагогів Центру, раду вихованців та творчі колективи ХЦПР, 15 волонтерських Центрів шкільних парламентів Дніпровського району м. Херсона, батьківські комітети освітніх закладів і ХЦПР, депутатів міської та районної рад, громадських активістів.

Сфери благодійної діяльності: благодійні тематичні акції, операції, марафони, аукціони, міні-проекти, концерти-акції. Один із ключових напрямів роботи – «Соціальна підтримка» – надання адресної допомоги особливо незахищеним верстам населення.

Результат благодійності – І місце клубу «Лідер» у Всеукраїнській акції «Благодійна Україна» (2018 рік), ІІ місце (2015, 2016, 2017, 2019 р.р.).

Два рази на рік проводяться тематичні круглі столи волонтерів з обміну досвіду роботи, презентації діяльності волонтерських Центрів, виставка буклетів «Серце віддаю людям», відкриті засідання Школи психологічної допомоги та Школи волонтерів, консультації і семінари-практикуми педагогів-організаторів, керівників волонтерських загонів і Центрів району. Кожного року спільно з випускниками клубу проводяться до 20 виїзних благодійних Новорічних та Різдвяних ранків для дітей пільгових категорій міста і області, відвідуються інваліди і ветерани війни і праці, воїни АТО й чорнобильці в обласному госпіталі та на дому, акції у Херсонській обласній лікарні «ХОСПІС»; адресні допомоги людям з інвалідністю. Зібрано більше 50 кг кришечок на протезування воїнів АТО.

Традиційними є: благодійна акція «Яблучко» із збору фруктів для дітей і людей поважного віку пільгових категорій міста і області; акція «Ялинка» зі збору новорічних подарунків, призів і солодощів для дітей-сиріт, малозабезпечених, позбавлених батьківського піклування, переселенців із зони АТО, інвалідів, тих, хто знаходиться на обліку в державних установах.

Адвокатова Світлана Іванівна має звання «Відмінник освіти України». У 2016 році досвід її діяльності опубліковано у книзі щорічної Громадської акції «Флагман освіти і науки України». Переможець обласного конкурсу «Лідер позашкілля» (2017рік). Враховуючи досвід роботи, створила навчальну програму клубу «Лідер».

За сумлінну працю за 5 років керівник нагороджена 25 дипломами та грамотами,а її гуртківці мають 107 нагород різного рівня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН