Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні триває робота зі створення старостинських округів та призначення старост

Про діяльність у цьому напрямку йтиметься на пресконференції «Про створення старостинських округів та призначення старост Херсонською міською радою», яка відбудеться 19 лютого об 11.00 в прес-клубі «Новий День».

На сесії Херсонської міської ради від 11.12.2020 р. за № 10 прийнято рішення про реорганізацію сільських, селищних рад шляхом приєднання до Херсонської міської ради. Утворено п’ять старостинських округів, де Садівська сільська рада приєднана до Антонівського округа. Всупереч наполяганню та вимозі мешканців с. Садове, в проекті рішення № 4639 від 9 лютого «Про затвердження старост, визначення території їхнього представництва та затвердження Положення про діяльність старост», який планується до розгляду на VIII сесії Херсонської міської ради 26 лютого призначення старости в селі не планується.

Мешканці с. Садове остерігаються, що за відсутності в селі старости вони можуть бути покинуті напризволяще. Селяни добре пам’ятають передвиборчі обіцянки кандидатів в депутати Херсонської міської ради про те, що в своїй роботі обранці будуть дослуховуватися до думки громади та враховувати її побажання та потреби. Раніше місцеві активісти направили звернення за підтримкою 250 осіб міському голові, але їх не почули, відповіді не надано.

Для захисту своїх інтересів ряд мешканців села звернулися до ГО «Антонівська хвиля», стали членами організації. Виконуючи свої статутні завдання, члени правління ГО направили 09.02.2021 р. Херсонському міському голові Колихаєву І.В. та секретарю Херсонської міської ради Луговій Г.Л. звернення шодо підтримки громади с. Садове. Таке звернення підтримали своїми підписами близько 500 мешканців села. Обурена наведеними рішеннями і Антонівська громада, яка теж не отримала відповіді від міської влади на свої пропозиції щодо кандидатури на посаду старости у Антонівському окрузі.

Спікери:
1. Зарудня Ганна — голова громадської організації «Антонівська хвиля»;
2. Белостоцька Олена — заступник голови ГО «Антонівська хвиля»;
3. Альохіна Катерина — член правління ГО «Антонівська хвиля»;

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН