Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великих Копанях перевірили легальність роботи підприємців

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслав Худар, а також спеціалісти з управлінь податкового адміністрування фізичних осіб і податкового аудиту провели чергову промоакцію на гуртовому овочевому ринку «Неждана» у Великих Копанях.

Станіслав Худар обговорив із директором ринку Федором Негоєм податкові преференції для представників малого та середнього бізнесу та актуальні новини податкового законодавства. Наголосив на необхідності дотримання вимог нормативних актів щодо виплати заробітної плати найманим працівникам як з метою соціального захисту працівників, так і задля наповнення бюджету.

Варто нагадати, що за результатами минулого обстеження на ринку було встановлено низку порушень, серед яких 15 нелегальних найманих працівників та 20 бізнесменів, у яких були відсутні копії документів для здійснення підприємницької діяльності. Усі вони зобов’язувалися виправити ситуацію і почати працювати в рамках діючого законодавства.

Тож цього разу інспектори розпочали відвідини саме з таких порушників і з’ясували, що один бізнесмен все ще не пройшов офіційну реєстрацію та обіцяв завершити цю процедуру упродовж тижня. Решта – тепер мають офіційний статус підприємця, а з найманими працівниками вже укладені легальні трудові договори.

Також податківці завітали до більше 100 ларьків, магазинів, кафе та інших об’єктів торгівлі, які реалізують оптом і в роздріб плодоовочеву й іншу продукцію на території ринку та за його межами, і знову встановили порушення.

У 7 осіб були відсутні документи, які б підтверджували реєстрацію підприємницької діяльності, 10 найманих працівників працювали без належного оформлення трудових відносин, 15 торговців реалізовували овочі та фрукти без довідки місцевих органів влади про наявність земельної ділянки площею 2 гектари.

Також, у двох магазинах і одному кафе ревізори встановили порушення порядку торгівлі підакцизними товарами, серед яких: торгівля алкогольними та тютюновими виробами без ліцензії, марок акцизного збору, підтверджуючих документів та без використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Водночас, переважна більшість суб’єктів господарювання під час ведення бізнесу дотримуються вимог діючого податкового законодавства.

Окрім обстеження об’єктів торгівлі, представники податкового відомства ознайомлювали бізнесменів з вимогами законодавства щодо створення та легалізації стартапів, офіційного працевлаштування працівників, особливостей застосування касових апаратів на ринках, декларування минулорічних доходів, можливості списання або розстрочення податкового боргу. Також, аби підприємці своєчасно мали доступ до актуальної інформації на податкову тематику, спеціалісти податкової служби закликали уподобати офіційні сторінки ДПС та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у соціальних мережах.

На завершення заходу підприємцям та найманим працівникам податківці вручили листівки щодо декларування доходів, використання електронних сервісів ДПС України та застосування РРО підприємцями – спрощенцями.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН