Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі 22 тисячі осіб перебувають на обліку центру зайнятості

Кількість вакансій на перше січня 2021 року у Запорізькій області зменшилася вдвічі – у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, а кількість тих, хто перебуває на обліку центру зайнятості складає трохи більше 22 тисяч осіб.

Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Ірина Дудник в ефірі програми “Сьогодні. Головне” на Суспільному Запоріжжя.

На перше січня поточного року кількість безробітних на одне місце складала 45 чоловік, а вже на перше лютого кількість претендентів на одне місце зменшилась до 20 осіб. Втім, такі показники все одно вищі за докарантинну динаміку – станом на аналогічний період минулого року на одне місце претендували до 17 осіб.

Ситуація на ринку праці стабільна. Вона не критична. За період карантину наша статистика влаштування на роботу не змінилася. Кожного третього, хто звертається до центру зайнятості, ми працевлаштовуємо,”- каже Ірина Дудник.

Серед вакансій, які користувались, користуються та будуть користуватися попитом, за словами Ірини Дудник, робітничі професії: водій, електромонтер, електрогазозварник, медичні сестри, слюсарі-ремонтники, бухгалтери, вихователі тощо.

Рівень заробітної плати на найбільш затребувані вакансії складає:

  • водій – від 6 до 15 тисяч грн;
  • електромонтер – від 6 до 12 тисяч грн;
  • електрогазозварник – від 6 до 11 тисяч грн;
  • токар – від 6 до 12 тисяч грн;

Щоправда, за словами Ірини Дудник, є підприємства, які пропонують більшу зарплатню.

На період карантину фінансування активних програм з перенавчання в центрах зайнятості було припинено, а з початку 21-го року всі програми відновилися – каже Ірина Дудник. Тож, наразі доступні всі традиційні форми – навчання в спеціальних центрах, індивідуальна освіта, підвищення кваліфікації та стажування на підприємствах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН