Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні визначалися з програмою розвитку регіону на рік

Актуальні питання розвитку області у 2021 році обговорили сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації. Зокрема, присутнім запропонували до розгляду проєкт програми розвитку малого і середнього підприємництва Херсонської області на 2021-2023 роки та проєкт програми збереження об’єктів культурної спадщини (в частині пам’яток архітектури) Херсонської області 2021-2023 роки.

«Будь-яка програма повинна містити в собі, принаймні, аналіз тієї ситуації, яка відбувається в області. Не в розрізі того, що у нас є підприємництво. А повинна бути конкретизація того, де і які сфери підприємницької діяльності можуть і вимагають фінансування з обласного бюджету», – такої думки голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Також очільник обласної ради додав, що якщо обласна програма буде лише формалізованою і розрахованою на те, що наші підприємці братимуть участь у президентській програмі «Доступні кредити 5-7-9%», то він не бачить сенсу у її прийнятті депутатами.

«Сьогодні Херсон зіткнувся зі стихійною торгівлею. На вулиці стоять по 15 тисяч торговців, а в законно встановлених ринках людей немає. Ми маємо розуміти, кому сьогодні надати фінансову підтримку: підприємцю, який стоїть на вулиці Миру, чи підприємцю, який працює в середині ринку, чи підприємцям, які вирощують сільськогосподарську продукцію. А щоб це розуміти, треба розрахувати ефективність виробництва будь-якої продукції», – акцентував Олександр Степанович.

Розділив вищезазначену позицію і т.в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Козир. Він доручив профільному управлінню доопрацювати проєкт програми та врахувати зауваження голови Херсонської обласної ради.

«Щодо другої програми. Пропоную детально проаналізувати кожен об’єкт культурної спадщини, надати оцінку йому і прилежній території, оскільки досить часто руйнівні процеси можуть бути спричинені спорудами, які стоять поряд з пам’ятками архітектури, як, наприклад, ТРЦ “Суворовський”», – відзначив Олександр Самойленко.

Захід проходив у форматі відеоконференції під головуванням т.в.о. голови обласної державної адміністрації Сергія Козиря, за участі голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка, його першого заступника – керівника виконавчого апарату Юрія Соболевського, заступників голови облдержадміністрації, голів РДА, сільських селищних і міських голів, керівників структурних підрозділів ОДА та обласних управлінь і служб.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН